29 / 03 / 2024

Orhangazi'de altyapı çalışmaları devam ediyor!

Orhangazi'de altyapı çalışmaları devam ediyor!

İlçelerdeki yatırımlarına hız kazandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi’de alt yapısı tamamlanan caddelere asfalt dökmeye başladı. Başkan Altepe, Orhangazi’nin kendisine yakışan şehir görüntülerine kavuşacağını söyledi.



Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’la birlikte İstiklal ve Erenler caddelerindeki bordür ile tretuvar döşeme ve Arapzade Mahallesi’ndeki asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Altepe, uzun bir aradan sonra Orhangazi’nin kendisine yakışan şehir görüntülerine kavuşacağını söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bütünşehir uygulamasına girdikten sonra Büyükşehir Belediyesi’nce Orhangazi’de yapılan alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi. İlk olarak içme suyu ve kanalizasyon sistemi yenilenen Arapzade Mahallesi’ndeki asfalt dökme işlemini başlatan Başkan Altepe, daha sonra İstiklal ve Erenler caddelerindeki bordür döşeme ve tretuvar çalışmalarını denetledi.


İstiklal ve Erenler’de yoğun mesai

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerin eksikliklerinin giderilmesi yönündeki çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü ifade etti. Göreve ikinci kez seçilir seçilmez Orhangazi’de de yenileme işlemlerine başladıklarını vurgulayan Başkan Altepe, 1 kilometre uzunluğa sahip İstiklal Caddesi’ndeki bordür ve tretuvar çalışmalarının tamamlanma aşamasına doğru ilerlediğini söyledi. Ana arterin 300 metrelik kısmındaki faaliyetin bittiğini, 700 metrelik bordür ile yaklaşık 4000 metrekarelik parkenin döşeme çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Altepe, toplamda caddede 2500 metrelik bordür ve 1000 metrekarelik parke döşeme çalışmasının yapılacağını hatırlattı.


Başkan Altepe, Orhangazi’deki faaliyetlerin İstiklal Caddesi’yle sınırlı olmadığını söyledi. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğa sahip Erenler Caddesi’nde de benzer yatırımların sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, burada da 1500 metrelik bordür ve 4500 metrekarelik parke döşeme çalışmasının yapılacağını hatırlattı.


Bütçe ‘Bütünşehir’ için seferber

Büyükşehir Belediyesi olarak sadece merkezde faaliyet göstermediklerini, belediye imkanlarını 17 ilçe ve köyler için de sonuna kadar kullandıklarını ifade eden Başkan Altepe, Orhangazi’de de yoğun mesai yaptıklarını vurguladı. Kanalizasyon boruları döşenen ve içme suyu hatları yenilenen tüm bölgelerde vakit kaybetmeden üst yapı çalışmalarına geçtiklerini, bu işlemi peyderpey tüm bölgeler için sürdürdüklerini söyleyen Başkan Altepe, “Bir yandan bordür ve tretuvar döşeme çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan alt yapı çalışmaları tamamlanan bölgelere asfalt döküyoruz. Sokak ve caddelerimiz bu şekilde düzene kavuşuyor. Tüm sokak ve caddelerimiz, alt yapı işlemleri tamamlandıktan sonra bu işleme tabi tutulacak. Uzun süre bekledikten sonra Orhangazi, kendisine yakışır görüntülere kavuşacak” dedi.


Çağlayan: Bizim için büyük mutluluk

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise, Büyükşehir’in asfaltlama çalışmalarını başlatmasıyla birlikte ilçe halkının yüzünün güldüğünü söyledi. Orhangazi’nin uzun zamandır toz ve toprağın içinde, köstebek yuvası gibi sokak ile caddelerde yaşadığını, alt yapısı tamamlanan bölgelerin asfaltlanmasıyla kötü görüntünün yavaş yavaş ortadan kalktığını söyleyen Çağlayan, “Büyük minnettarlık ve mutlulukla karşıladık bu çalışmaları. Tamamlandıktan sonra inşallah pırıl pırıl ve yaşanabilir bir şehir inşa etmiş olacağız. Sayın başkana gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.


‘Üreğil’ yollarını artık sel almayacak

Başkan Altepe, Orhangazi temasları çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi’nce Üreğil Köyü’nde yürütülen su kanalı çalışmalarını da inceledi. Büyükşehir’in güçlü imkanlarıyla sadece ilçe belediyelerinin arkasında durmadığını, köylerde de eksikliği hissedilen her türlü sıkıntıya çare aradığını belirten Başkan Altepe, Üreğil Köyü’nde her yağmurda sel baskınlarına neden olan ve trafik kazalarına sebebiyet veren su kanalı eksikliğinin de yine Büyükşehir imkanlarıyla giderileceğini söyledi. 

Başkan Altepe’ye gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür eden Üreğil Köyü Muhtarı Recep Günay da, “Sıkıntımıza dair müracaatımızı yaptık ve anında karşılık bulduk. Allah’ın izniyle daha güzel çalışmaların olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.


BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI


Geri Dön