25 / 04 / 2024

Orion AVM'de Dünya Saati için ışıklar bir saat kapanıyor!

Orion AVM'de Dünya Saati için ışıklar bir saat kapanıyor!

Orion Alışveriş Merkezi, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla WWF tarafından düzenlenen “Dünya Saati” kampanyasına destek veriyor. Dünya çapında uygulanacak kampanya için Orion, 31 Mart Cumartesi akşamı saat 20:30'da ışıklarını 1 saat süresince kapa



Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Dünya Saati Kampanyası’na bu sene Orion AVM de katılıyor. Dünya çapında en büyük küresel hareket olan ve WWF'nin her yıl düzenlediği Dünya Saati uygulaması, küresel iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Trakya’nın ilk alışveriş merkezi Orion, sosyal sorumluluk bilinci ve bölgesinde öncü olma misyonu çerçevesinde Dünya Saati kampanyasına katılıyor ve 31 Mart Cumartesi akşamı ışıklarını kapatıyor. 20:30 ile 21:30 saatleri arasında sürecek uygulama ile Orion, başta Çorlu olmak üzere tüm bölgenin dikkatini iklim değişikliği sorunlarına çekmeyi hedefliyor. Orion’un internet sitesi www.orionavm.com.tr ‘de ve Facebook sayfasında kampanya ile ilgili detaylı bilgilere yer veriliyor. Alışveriş merkezi içerisindeki ekranlarda da WWF Türkiye’nin Dünya Saati ile ilgili videosu ziyaretçilere sunuluyor.

WWF Türkiye tarafından Dünya Saati kampanyası kapsamında hazırlanan bir de sürpriz bulunuyor. “31 Mart gecesi yıldızların sana bir sürprizi var” sloganı duyurulan bu sürprizi yaşamak için ise tek koşul, 31 Mart Cumartesi günü, saat 20:30'u gösterdiğinde www.wwf.org.tr/dunyasaati adresine girmek ve ışıkları kapatmış olmak.


İlk olarak 2007 yılında Avustralya’da başlayan Dünya Saati kampanyası, 2009’dan bu yana WWF Türkiye’nin çalışmalarıyla ülkemizde de uygulanıyor. 2011 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün yanı sıra, 267 kurum, 12 valilik, 20'nin üzerinde belediye ve onbinlerce kişi kampanyaya katılmıştı. Dünyada ise kampanyaya bugüne kadar, aralarında Avusturalya'dan Sydney Opera binası, Çin'den Kuş Yuvası Stadyumu, Mısır'dan Giza Piramitleri, Fransa'dan Eyfel Kulesi, Amerika'dan Empire State binası gibi binlerce sembolik yapı ışıklarını söndürerek katılmıştı.

İklim değişikliğinin etkileri
Dünya iklim sisteminde değişikliklere neden olan küresel ısınmanın etkileri en yüksek zirvelerden okyanus derinliklerine, ekvatordan kutuplara kadar dünyanın her yerinde hissediliyor. Kutuplardaki buzullar erirken, deniz suyu seviyesi yükseliyor ve kıyı kesimlerinde toprak kayıpları yaşanıyor.

Yapılan bilimsel çalışmalar, küresel ısınmaya bağlı olarak dünyanın bazı bölgelerinde şiddetli kasırgalar ve taşkınlar, bazı bölgelerde de uzun süreli, şiddetli kuraklıklar ve çölleşme etkisinin yaşanacağını gösteriyor.
Sıcaklık artışlarına paralel olarak orman yangınlarının süresinde ve sıklığında artış yaşanırken kuraklığa bağlı düzenli sulama gerektiren tarım ürünlerinin üretiminde sorunlar olacağı ve bunun sonucunda da birçok bölgede gıda güvenliğinin tehdit altında olacağı öngörülüyor. Orta ve uzun vadede, yaşam alanlarının bozulması ve yaşamın devamlılığı için gerekli olan su kaynaklarının yetersizliğinin insanları göç etmeye zorlayacağı belirtiliyor.


Geri Dön