19 / 04 / 2024

Orka Holding ile geleceğin 27 perakende yöneticisi hazır!

Orka Holding ile geleceğin 27 perakende yöneticisi hazır!

Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile dünya modasına yön veren Orka Holding, perakende sektörünün geleceğine yatırım yapmayı sürdürüyor. Bu yıl 27 mezun veren Orka Akademi’den yetişen yönetici adayı sayısı; dört yılın sonunda 103’e ulaştı...



Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile dünya modasına yön veren Orka Holding, perakende sektörünün geleceğine yatırım yapmayı sürdürüyor. Bu yıl 27 mezun veren Orka Akademi’den yetişen yönetici adayı sayısı; dört yılın sonunda 103’e ulaştı.


Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile dünya modasına yön veren Orka Holding, “perakende sektöründe verimlilik” hedefiyle 2010 yılından buyana geleceğin yöneticilerini yetiştirmeyi sürdürüyor. Kültür Üniversitesi işbirliğiyle kurucusu olduğu Orka Akademi çatısı altında 2010 yılından buyana çalışmalarını yürüten şirket, perakende sektörü için geleceğin 27 yönetici adayını daha mezun etti.  


Perakende sektöründe orta ve üst düzey yönetici yetiştirme programları kapsamında eğitim veren Orka Akademi’nin mezun ettiği yönetici adayı sayısı 12 eğitimin gerçekleştiği 4 yılın sonunda toplam 103 kişiye ulaştı. 


Damat, Tween ve D’S Damat mağazalarında hedeflenen üst pozisyonda beklenen yetkinlikler ile firmanın stratejik iş planlarına yönelik tasarlanan eğitimler sonucunda; “Kariyer Planlaması” kapsamında, “Management Traniee Programı” ile eğitim alan; Orka marka kültürünü tanıyan, gelişime açık ve liderlik özellikleri taşıyan yönetici adayları, yeni pozisyonlarına terfi etti. 

Holding bünyesinde, 2013 döneminde 261 mağaza müdürünün yanısıra toplam 167 müdür yardımcısı, satış danışmanı ve kasa sorumlusu da eğitim görmüş oldu. 


Bilimsel yöntem izleniyor

Orka Akademi, “Management Trainee” programı katılımcılara güçlü yanlarını firmaya daha çok katma değer sağlayacak hale getirme, gelişime açık yönlerini tamamlama ve kariyer fırsatı sunuyor. Bu süreçte tamamen bilimsel yöntemler izleniyor.  


Kariyer Yönetimi parametrelerinde, İstanbul Kültür Üniversitesi akademisyenleri tarafından eğitim sonunda yapılan sınav ile firmaya başvuru aşamasında uygulanan işe yetkinlik test sonuçları, değerlendirmenin akademik ortalamasını oluşturdu. 


Orka Holding’te her çalışana yılda iki defa uygulanan performans değerlendirme sonuçları,  görev alınan mağazanın anahtar performans ölçütleri ile pozisyona bağlı yetkinliklerin göz önünde bulundurulduğu “Management Trainee”  programına, firmada altı ayını dolduran her personel katılabiliyor. 


Ölçme-değerlendirme ardından analiz ve takip süreci ile devam eden programda başarılı olan Damat Tween ve D’S Damat mağaza çalışanları, norm kadrolar doğrultusunda terfi alarak, kariyerinde yükselme fırsatını yakalıyor veya firmanın büyüme projeksiyonları doğrultusunda yetenek havuzunda bekletiliyor.



Geri Dön