19 / 04 / 2024

Orkun Group 600 şoför arıyor!

Orkun Group 600 şoför arıyor!

3. Havalimanı'nın hafriyat işlerini yapan Orkun Group'un 600 kişilik şoför ilanına sadece 300 kişi cevap verdi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, "Piyasanın 2 katı maaşla şoför arıyoruz. Gelen olmuyor. Türkiye'de işsizlik yok" dedi



Türkiye'nin en büyük projelerinden 3. Havalimanı'nda çalışmalar hızlandı. 2018'in ilk çeyreğinde bitirilmesi beklenen projeyle ilgili şu anda en önemli ihtiyaç hafriyat kamyonlarını kullanacak şoförler. Toplam 8 bin kişinin çalıştığı inşaat alanında halen bin 600 kamyon 24 saat esasına göre faaliyetlerini sürdürüyor. Taşeron şirketler de tüm güçlerini 'milli proje' olarak niteledikleri 3. Havalimanı'na yönlendirmiş durumda. Orkun Group da, 550 kamyonla en büyük hafriyat işini yapan şirket. Geçtiğimiz günlerde gazetelere 600 kamyon şoförü almak için ilan veren Orkun Group'un bu çağrısına sadece 300 kişi cevap vermiş. 


MEMLEKETTE İŞSİZLİK YOK 

Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, "Aslında bin 200 şoför gelse hepsini alacağız. Ama sadece 300 kişi telefonla arayarak, bilgi aldı. Bu memlekette işsizlik yok" dedi. Toplam 8 bin kişinin çalıştığı inşaat alanında büyük ölçekli bir revir, bir de cami yaptırdıklarını söyleyen İlhan Karadeniz, "Çalışanlarımızın rahatı için her türlü olanak sağlandı. Üstelik piyasa fiyatının 2 katı maaş veriyoruz. Buna rağmen şoför bulamıyoruz" diye konuştu. Piyasada en az 3 yıl deneyimli kamyon şoförlerinin bin 700 lira civarında maaş aldığını, kendilerinin ise 2 bin 250 liradan başlayan ve mesai ile birlikte 2 bin 700 liraya kadar çıkan maaşlar verdiklerini belirten Karadeniz, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çok önem verdiği projeyi biz de milli bir hedef olarak gördüğümüz için tüm gücümüzü buraya yönlendirdik" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön