26 / 04 / 2024

Orman Bölge Müdürlüğü, atıl binaları değerlendiriyor

Orman Bölge Müdürlüğü, atıl binaları değerlendiriyor

Şile Orman İşletme Müdürlüğü, Avcıkoru köyü mevkisindeki atıl vaziyetteki eski binaları kiralamak suretiyle ekonomiye kazandırıyor



Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, geçmişte Hava Kuvvetlerine tahsis edilen ve askeri saha olarak kullanılan eski binaların da bulunduğu alanın, 2007 yılında Şile Orman İşletme Müdürlüğünce geri alındığı belirtildi. Açıklamada, içerisinde eski binaları da barındıran alanın, 79 bin 56 metrekaresinin, 2009 yılında yapılan ihale ile bir elektrik firmasına yıllık 168 bin TL bedelle kiraya verildiği belirtilerek, bu şekilde hem atıl binaların değerlendirilerek ülke ekonomisine tekrar kazandırıldığı hem de Orman Genel Müdürlüğü bütçesine katkı sağlandığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, sahanın geri kalan 110 bin 400 metrekaresinde ise geçmişte ülke savunmasında, bugün ise ülke ağaçlandırma seferberliği kapsamında kurulmuş olan Göktepe Orman Fidanlığı bünyesinde fidan yetiştiriliyor. Burada, yıllık ortalama 400 bin fidan ile İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı işletme müdürlüklerinin fidan ihtiyacı karşılanıyor. Öte yandan, Şile'deki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, okullar ve köy tüzel kişiliklerinin fidan ihtiyaçları da bedelsiz karşılanarak, "ağaçlandırma seferberliği"ne katkı sağlandığı kaydedildi.
AA


Geri Dön