19 / 04 / 2024

Orman ve Su İşleri Bakanlığından Mersin'e 29 milyon liralık yatırım!

Orman ve Su İşleri Bakanlığından Mersin'e 29 milyon liralık yatırım!

Ülke genelinde yapımı tamamlanan 2,4 milyar lira yatırım bedelli 175 eserin Ankara'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 23 Aralık Çarşamba törenle hizmete alınacak. İşte ayrıntılar...



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülke genelinde yapımı tamamlanan 2,4 milyar lira yatırım bedelli 175 eserin Ankara'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 23 Aralık Çarşamba törenle hizmete alınacağını, eserler arasında Mersin'de 3 tesisin bulunduğunu bildirdi.


Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, gelenek haline getirdikleri toplu açılış merasimlerine bu yıl da devam edeceklerini, bu çerçevede ülke genelinde yapımı tamamlanan 2,4 milyar lira yatırım bedelli 175 eserin hizmete alınacağını belirtti.


Ankara'da 23 Aralık Çarşamba günü Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından toplu olarak hizmete alınacak eserlerden Mersin'in de payını alacağını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti: 


"Mersin'de Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün tamamladığı 3 adet tesisi de bu açılış merasimiyle hizmete alacağız. Hizmete alınacak Mut Hacınuhlu Kelce Göleti ve Gülnar Yassıbağ Göleti ile 2 bin 430 dekar zirai alana su sağlanacak. DSİ'nin tamamladığı diğer tesis ise 8 adet taşkın koruma tesisinin tek paket altında birleşmesinden oluşuyor. Bu tesislerle Mersin'de 1 ilçe, 5 belde ve 1 köyü taşkın zararlarından koruyacağız. Ayrıca bu açılış merasiminde bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğünce Mersin'de tamamlanan orman yangınlarını önlemeye yönelik tesisleri de hizmete alacağız. Bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli ise yaklaşık 29 milyon lirayı buluyor."


AA




Geri Dön