28 / 03 / 2024

Ormanada'nın yaratıcısı mimar John Torti, İTÜ'ye geliyor!

Ormanada'nın yaratıcısı mimar John Torti, İTÜ'ye geliyor!

Torti Gallas & Partnersın 20 yıldır başkanlığını yürüten ünlü mimar John F. Torti İstanbula geliyor. New Urbanism, Yeni Şehircilik akımının dünyadaki en ünlü isimlerinden biri olan Torti, 31 Mart Perşembe günü İTÜde öğrencilere bir konferans verecek  



400 binin üzerinde konut ve 700ü aşkın yerleşim tasarlayan, New Urbanism, Yeni Şehircilik akımının dünyadaki en ünlü isimlerinden biri olan Torti, 31 Mart Perşembe günü İTÜde öğrencilere bir konferans verecek. 1953 yılında kurulan Torti Gallas & Partners, son 20 yılda AIA (American Institute of Architects), ULI ( Urban Land Institute) ve CNU (Congress For Urbanism) gibi mimarlığın en prestijli kurumlarının 150den fazla tasarım ödülü ile onurlandırıldı. Torti, 2004 yılında da LEED akreditasyonuna sahip oldu.

John F. Torti, Yeni şehircilik olarak tanımlanan mimarinin doğal hayata saygılı, sürdürülebilir malzemeler kullanan otomobil bağımlılığını minimuma indiren yürünebilen karma kullanımlı mahalleler yaratan, gelecek nesillerin kendi ihtiyaçlarını giderme olanağını elinden almayan bir anlayış olduğunu savunuyor.

 

Tortinin yeni şehircilik anlayışının en son örneği ise, Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırımın İstanbul Zekeriyaköyde tasarlanan yeni konut projesi Ormanada. Sürdürülebilir mimari anlayışla inşa edilen yerleşim birimleri, büyük ölçekli planlama ile başlayıp, tek bir evin tasarımına kadar özelleştirilebiliyor. Planlamada tasarıma dahil edilen sürdürülebilir öğeler geniş kapsamlı ve kalıcı faydalar sunuyor. Yürünebilen karma kullanımlı yerleşimler, insanların yaşadıkları yerde hemen hemen her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini ve otomobillere ya da toplu taşıma araçlarına daha az ihtiyaç duymalarını sağlıyor.

Tarih: 31 Mart, Perşembe
Yer: İTÜ Taşkışla, Salon 109
Saat:18.00 19.00

www.tortigallas.com


Geri Dön