26 / 04 / 2024

Osmangazi Hamitler'de kamulaştırılan binaların yerine bulvar yapılacak!

Osmangazi Hamitler'de kamulaştırılan binaların yerine bulvar yapılacak!

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm sürecinde yeni imar yollarının açılması çalışmaları devam ediyor. Bursa Osmangazi Belediyesi, Hamitler ve Yunuseli'yi birbirine bağlayacak 40 metrelik bulvar projesine başladı!



Osmangazi Belediyesi'nin yatırımlarıyla gelişen Hamitler yeni imar yollarıyla modern şehirleşmenin Bursa'daki örneği oluyor. Kentsel dönüşüm sürecinde yeni imar yollarının açılmasına büyük önem veren Osmangazi Belediyesi, bölgede trafiği büyük ölçüde rahatlatacak bulvar için ilk adımı attı. Hamitler Gür Caddesi'nin devamında kamulaştırılan binaların yıkımını yerinde izleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, toplam 2 bin 300 metrekare alanda yer alan 31 binanın 21'inde yıkım çalışmalarının başladığını söyledi. 


KISA SUREDE TAMAMLANACAK 


Planlı şehirleşme için yolların önemine dikkat çeken Başkan Dündar "Yapacağımız bulvarla hem bölgenin değerini arttıracağız hem de trafiği rahatlatacağız" dedi. 


Kentsel dönüşüm sürecinin olmazsa olmazlarından biri olan imar yollarının açılması konusunda Osmangazi Belediyesi olarak öncü adımlar attıklarını belirten Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak şehrin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini kamulaştırılan binaların yıkımının en kısa sürede tamamlanarak bulvar çalışmasının da hızla hayata geçirileceğini belirtti. 


Bursa Hayat


Geri Dön