19 / 04 / 2024

Osmangazi Ünlü Cadde yenilendi!

Osmangazi Ünlü Cadde yenilendi!

Yapılan çalışmalarla yepyeni bir görünüm kazanan Ünlü Cadde, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yapılan çalışmalarla Ünlü Cadde’nin yeniden adı gibi Bursa’nın en ünlü caddesi olacağını söyledi.




Osmangazi Belediyesi’nin, Bursa’nın en eski caddelerinden biri olan Ünlü Cadde’yi eski ihtişamlı günlerine kavuşturmak için yürüttüğü çalışmalar sona erdi. Yürütülen çalışmalar ile çehresi tamamen değişen cadde, vatandaşların ve esnafın hizmetine sunuldu. Ünlü Cadde’nin hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Başkan Dündar, “Ünlü Cadde, Bursa’nın en eski ve vatandaşlar tarafından en çok bilinen caddelerinden bir tanesi. Burada yaptığımız çalışmalar ile caddemizin çehresi değişti. Yürüttüğümüz çalışmalar hem cadde esnafı, hem de vatandaşlarımız için önemli kazanç oldu” dedi.


Son yıllarda alışveriş merkezlerinin sayısının artış göstermesi nedeniyle esnafın  sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Başkan Dündar, “Bizlerin yapmış olduğu çalışmalar ve esnafımızın desteği ile Ünlü Cadde’yi tekrardan eski ihtişamlı günlerine kavuşturuyoruz ve ticari hareketliliğin artmasını sağlıyoruz. Buradaki esnafımız alışverişleriyle rekabet edebilecek güce kavuşacak esnafımızla yaptığımız değerlendirmede, yenileme ve düzenleme çalışmalarının meyve vermeye başladığını görüyoruz.  Yeni görüntüsü ile Ünlü Cadde, alışveriş için daha cazip hale gelirken, esnafımız artık geç saatlere kadar çalışabiliyor. Yenilenen yüzüyle Ünlü Cadde esnafımıza, hemşehrilerimize ve Bursamıza hayırlı olsun” diye konuştu.


Osmangazi Belediyesi olarak eğitimden sağlığa, sosyal donatı alanlarından kültür merkezlerine, sosyal tesislerden tarihi mirasa kadar her alanda çalışmalara devam edeceklerini belirten Başkan Dündar, “Osmanlı’nın kuruluşuna başkentlik yapmış şehrimizde tarihi mirasımızı korumak, onu gelecek nesillere taşımak için yüzlerce restorasyon çalışması yaptık. Yaptığımız bu çalışmalar ile tarihi mirasımız ayağa kalkarken, tarihin içerisinde modern kentin de temelini attık. Hisar Bölgemizde kazı çalışmaları devam eden Hisar Arkeopark ve geçtiğimiz günlerde temelini attığımız Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi, Bursa’mızı geleceğe taşıyacak iki önemli tarih ve turizm projelerimiz. Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi, Osmanlı’nın kuruluş felsefesine kalıcı hafıza oluşturacak görsel bir şölen, tarihe ve turizme katkı sağlayacak büyük bir yatırım olacak” ifadelerini kullandı.


Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde de ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Dündar, “Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde yürüttüğümüz çalışmalar ile çarşıyı bir dünya merkezi haline getiriyoruz. Restorasyon çalışmaları ile modern bir yüze kavuşan tarihi çarşılar daha konforlu ve canlı alışveriş imkanı sunuyor. Ulu Çarşı’da, Ulucami Caddesi’nde ve Vaiziye Medresesi’nde  yaptığımız üst örtü, zemin kaplama ve cephe yenileme çalışması ile çarşı hak ettiği değere kavuştu. Koza Han, Fidan Han, yenileyerek daha fonksiyonel ve aslına uygun hale getiriyoruz” dedi.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse de yaptığı konuşmasında, “Osmangazi’ye baktığımızda ciddi çalışmalar yapıldığını görüyoruz. İlçemizin çehresi son yıllarda adeta baştan sona yenilendi. Bugün burada da ünlü cadde de yapılan değişiklikleri ve ortaya çıkan güzelliği hep birlikte görüyoruz. Ben Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a ve ekibine yapmış ilçemiz ve kentimizin güzelleşmesi adına yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.



Osmangazi Belediyesi




Geri Dön