25 / 04 / 2024

Osmangazi'de depreme dayanıklı binalar inşa ediliyor!

Osmangazi'de depreme dayanıklı binalar inşa ediliyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde yaşam başladı. Bölgede sağlam ve depreme dayanıklı konutlara öncelik veriliyor.



Marmara’da son zamanlarda sık sık meydana gelen depremler, sağlam ve depreme dayanıklı konutların önemini bir kez daha gündeme getirdi. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, Osmangazi Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarından biri olan ve ‘Soğanlı kentsel dönüşüm’ projesinde riskli alanda çalışmalar devam ediyor. Zemin artı 5 kat olarak inşâ edilen ve 1769 konut ile 202 dükkândan oluşan Soğanlı’da hayat başlarken, riskli binalarda yaşayan vatandaşlar yapıları boşalttı.

“Depremin büyüklüğünden çok, yaşadığımız konutlardan korkmalıyız” diye konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Ülkemizin deprem konusunda yaşadığı acı tecrübeleri ve deprem kuşağında yer aldığımız gerçeğini hiçbir zaman unutmuyoruz. Son günlerde de şehrimizde ve çevre illerde depremler meydana geldi. Osmangazi Belediyesi olarak yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmalarının önemi bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Bizler, kentsel dönüşümü deprem kuşağında olduğumuz için önemsiyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kentsel dönüşüm konusu şehircilik yatırımlarımızın en önemli maddesi. Dönüşümde ilk hedefimiz olası bir depremde riski azaltacak konutlar oluşturmak” ifadelerini kullandı.

2009 yılından beri şehrin birçok noktasında imar planlarını uyguladıklarını ve şehri yenilediklerini söyleyen Başkan Dündar, “Göreve gelmemizin ardından Hamitler, Güneştepe ve Yunuseli, Demirtaş, Panayır başta olmak üzere Osmangazi’nin birçok noktasında 32 bin bina yapıldı. Ne kadar güvenli konut, o kadar sağlıklı hayat. Bizler de bu anlayışla şehrimizi yenileyerek bu güvenli şehri oluşturmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz, depreme dayanıklı konutlar inşâ etmek. Allah bizleri depremlerden korusun” açıklamasında bulundu.

Soğanlı’nın rezerv alanında hayata geçirilen çalışmanın sağlıklı dönüşüme örnek olduğuna ve vatandaşların bu konudaki taleplerinin önünü açtığını söyleyen Başkan Dündar, “Rezerv alanda inşâ edilen konutlarda 80 santimetre çapında beton enjeksiyonla zemin güçlendirmesi yaptık. Riskli alandaki çalışmalar başladığında aynı uygulama orada da yapılacak” dedi.

Bugüne kadar 76 parsel ile anlaşma sağlandığını, 65 binanın yıkılarak bölgedeki temizleme ve yıkım çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Dündar, “Vatandaşımızın mağdur olmadan güvenli konutlara sahip olmalarını arzu ediyoruz. Bunun yanı sıra yeşili ve sosyal alanlarıyla vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek örnek dönüşüme bir halka daha eklemek istiyoruz” şeklinde konuştu. 
 


Geri Dön