23 / 04 / 2024

Osmangazi'de kentsel dönüşüm buluşması!

Osmangazi'de kentsel dönüşüm buluşması!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilk etapta Soğanlı’da başlatılan ‘kentsel dönüşüm’ uygulamasındaki süreci, bugün gazetecilere anlatacak. Uygulama sahasında, bilgilendirme olacak. Kentsel dönüşümün geleceği de, gündeme gelecek.



Bursa’da ‘hastane’ yetersizliği!

Öksürük ve grip, yaygınlığa ulaştı.

Yetişkinler de, çocuklar da, doktor yolunu tutuyor.

Sık yazdığımız üzere…

Bursa’ya ‘Entegre Sağlık Kampüsü’ yapılacağı gerekçesiyle mevcut hastanelerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, tam anlamıyla yapılamıyor.

Bu nedenle…

Yığılmalar oluyor.

Yaşanabilir çevre koşullarındaki sorunlar bulunan ve çok çocuk sahibi olabilmenin teşvik edildiği Türkiye’de, göğüs ve çocuk hastalıkları hizmetleri önem taşıyor.

Maalesef…

Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin ortamı, geri kalmış bir ilçenin hastanesini andırıyor.

Maalesef…

Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin ortamı, kış aylarının etkisiyle artan rahatsızlıklara karşı, yetersizliğini gösteriyor.

Çözümsüzlük olmamalı!

Birkaç yıldır…

Yıldırım; Kaplıkaya’daki ‘göğüs hastalıkları’ hastanesinin bahçesine, kalıcı veya geçici bir poliklinik yapılabilecekken, hastane personelinin özverili hizmeti devam ediyor.

Birkaç yıldır…

Nilüfer; Ertuğrul’daki ‘çocuk hastalıkları’ hastanesinin rezerv boş alanı, Nilüfer Belediyesi ve Maliye Bakanlığı’nın arasındaki imar planı davası nedeniyle değerlendirilemiyor.

Başka hastanelerde de, sıkıntılar var.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun milletvekilliğini yaptığı Bursa’da, kamu hizmetlerinin koşarcasına yürütülmesini isteyen bir de Vali Münir Karaloğlu’su var

Sağlık için…

Acil ara çözüm şart!

Osmangazi’de ‘dönüşüm’ buluşması

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilk etapta Soğanlı’da başlatılan ‘kentsel dönüşüm’ uygulamasındaki süreci, bugün gazetecilere anlatacak.

Uygulama sahasında, bilgilendirme olacak.

Örnek daire gezilecek.

Hilton’a geçildikten sonra, projenin genel tanıtımı ve değerlendirmesine ilişkin olarak, açıklamada bulunacak.

Kentsel dönüşümün geleceği de, gündeme gelecek.

Bursalı şehide üzüntü

Güneydoğu’dan bir şehit haberi de, Bursa’ya ulaştı.

Diyarbakır; Sur’da ağır yaralanan uzman çavuş Nazmi Ayyıldız, şehit oldu. 

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ailesi Yıldırım’da ikamet eden şehit için taziye duygularını paylaştı.


Tarımda ‘ibretlik’ ülke kıyaslaması

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’de tarımsal öğretimin 170. yıldönümünde, çarpıcı bir konuşma yaptı.

“Konya büyüklüğündeki Hollanda’nın 2014 yılı tarımsal ihracatı 110 milyar dolara ulaşmışken, ülkemizin bu alandaki ihracatı ise 20 milyar dolara ancak yaklaşıyor.”



Bursa Hakimiyet / Serkan İnceoğlu


Geri Dön