29 / 03 / 2024

Osmangazi'deki imar Barışı oyununu belediye ekipleri bozdu!

Osmangazi'deki imar Barışı oyununu belediye ekipleri bozdu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Dikkaldırım Mahallesi'nde kaçak olarak yapılmış 8 katlı ruhsatsız binanın yıkımına başladı.



İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, kaçak yapıyla mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından Dikkaldırım Mahallesi’nde kaçak olarak yapıldığı tespit edildikten sonra yasal işlemleri tamamlanan 8 katlı binanın yıkım çalışmalarına başlandı. Bölgede 5 kata kadar imar izni olmasına rağmen 8 katın tamamını kaçak olarak yapan müteahhidin İmar Barışı’ndan faydalanmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuru yaptığı ve ‘Yapı Kayıt Belgesi’ aldığı tespit edildi. İmar Barışı fırsatçısı müteahhidin oyunu ise Osmangazi Belediyesi ekipleri tarafından bozuldu.

Kaçak binanın sahibinin imar barışından yararlanabilmek için inşaatı 31 Aralık 2017'den önce inşa etmiş gibi göstererek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden “Yapı Kayıt Belgesi” aldığı, fakat belediye tutanaklarında binanın imar barışı kapsamı dışında kalan 2018 yılı içerisinde inşa edildiği tespit edildi. Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen 8 katlı bina, vinç yardımı ile en üst kata çıkartılan iş makinesi ile yıkılıyor.

Osmangazi Belediyesi yetkilileri, vatandaşları ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya yönelmemeleri konusunda uyarırken, kaçağa asla izin vermeyeceklerini açıkladı.


Geri Dön