28 / 03 / 2024

Osmangazi'deki kaçak yapılar yıkılıyor!

Osmangazi'deki kaçak yapılar yıkılıyor!

Osmangazi Belediyesi, imar planında yol olarak görülen arazi üzerine yapılmış olan Küçük Balıklı Mahallesi’ndeki iki fabrika inşaatını kamulaştırarak yıktı. Binaların yıkılmasıyla birlikte bölgedeki çıkmaz sokaklar çıkar hale getirildi.




Osmangazi Belediyesi, ilçedeki planlı yapılaşmanın sağlanması adına yoğun bir çalışma yürütüyor. Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi oluşturmak hedefiyle ilçedeki kaçak yapılar belediye ekipleri tarafından tek tek yıkılırken, imar planlarının uygulanması konusundaki çalışmalar da büyük titizlilikle yürütülüyor. Bu çalışmalar kapsamında, Küçük Balıklı Mahallesi’nde yer alan Osmangazi Ticaret Merkezi üzerindeki imar planlarında yol olarak görülen araziye yıllar önce yapılmış olan ve atıl vaziyette duran 2 fabrika inşaatı kamulaştırılarak yıkıldı. Fabrika inşaatlarının yıkılmasıyla birlikte bölgedeki iki çıkmaz sokak çıkar hale getirilirken, 1. Ara Sokak ise genişletilerek Eski Yalova Yolu’na bağlandı.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, fabrikaların yıkılmasıyla birlikte yaklaşık bin metrekarelik bir alan elde ettiklerini belirterek, “Osmangazi’de planlı yapılaşmanın önünü açmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Osmangazi Ticaret Merkezi üzerindeki imar planlarında yol olarak görünen arazi üzerine yıllar önce inşa edilmiş olan iki fabrika inşaatını kamulaştırarak yıktık. İki bina toplam bin metrekarelik bir alana inşa edilmiş. Bu binaları yıkarak, bölgedeki caddenin genişlemesine ve çıkmaz sokakların açılmasına imkan sağladık. Bu bölge Osmangazi’nin gelişim bölgelerinden bir tanesi. Yeni ticaret alanı. Plan dışındaki yapıları temizleyerek bölgeyi daha güzel hale getiriyoruz. Bu bölgemizin gelişmesine katkı sağlıyoruz” diye konuştu.



Osmangazi Belediyesi




Haber Bursa Hayat'ta şöyle yer aldı;

Osmangazi Belediyesi, imar planında yol olarak görülen arazi üzerine yapılmış olan Küçük Balıklı Mahallesindeki iki fabrika inşaatını kamulâştırarak yıktı. Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi oluşturmak hedefiyle ilçedeki kaçak yapılar belediye ekipleri tarafından tek tek yıkılırken, imar planlarının uygulanması konusundaki çalışmalar da büyük titizlilikle yürütülüyor. Bu çalışmalar kapsamında, Küçük Balıklı Mahallesi'nde yer alan Osmangazi Ticaret Merkezi üzerindeki imar planlarında yol olarak görülen araziye yıllar önce yapılmış olan ve atıl vaziyette duran 2 fabrika inşaatı kamulaştırılarak yıkıldı. Fabrika inşaatlarının yıkılmasıyla birlikte bölgedeki iki çıkmaz sokak çıkar hale getirildi. 1. Ara Sokak ise genişletilerek Eski Yalova Yolu'na bağlandı. 


Bursa Hayat


Haber Okur Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Osmangazi Belediyesi, imar planında yol görülen arazi üzerine yapılmış olan Küçük Balıklı Mahallesindeki iki fabrika inşaaünı istimlak ederek yıktı. Binaların yıkılmasıyla birlikte bölgedeki çıkmaz sokaklar çıkar hale getirildi. 

Daha modem ve yaşanabilir bir Osmangazi oluşturmak hedefiyle ilçedeki kaçak yapılar belediye ekipleri tarafından tek tek yıkılırken, imar planlarının uygulanması konusundaki çalışmalar büyük titizlilikle yürütülüyor. Küçük Balıklı Mahallesi'nde yer alan Osmangazi Ticaret Merkezi üzerindeki imar planlarında yol olarak görülen araziye yıllar önce yapılmış olan ve atıl vaziyette duran 2 fabrika inşaatı kamulaştınlarak yıkıldı. Fabrika inşaatlarının yıkılmasıyla birlikte bölgedeki iki çıkmaz sokak çıkar hale getirilirken 1. Ara Sokak ise genişletilerek Eski Yalova Yolu'na bağlandı. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, fabrikaların yıkılmasıyla birlikte yaklaşık bin metrekarelik bir alan elde ettiklerini belirterek, "Osmangazi'de planlı yapılaşmanın önünü açma çalışmalarımızı sürdürüyoruz Yıllar önce inşa edilmiş olan iki fabrika inşaatını kamulaştırarak yıktık. Bu binaları yıkarak bölgedeki caddenin genişlemesine ve çıkmaz sokakların açılmasına imkan sağladık. Bu bölge Osmangazi'nin gelişim bölgelerinden bir tanesi. Yeni ticaret alanı. 

Plan dışındaki yapıları temizleyerek bölgeyi daha güzel hale getiriyoruz. Bu bölgemizin gelişmesine katkı sağlıyoruz'' diye konuştu. 


Okur Gazetesi


Geri Dön