20 / 04 / 2024

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit tüneli 2017'de tamam!

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit tüneli 2017'de tamam!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesi ile Gaziantep'in Nurdağı ilçesini bağlayacak 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen "Demiryolu çift tüp geçit projesi"nde bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.



Osmaniye'nin Bahçe ve Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olması öngörülen projede bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından Adana-Gaziantep-Malatya konvansiyonel hattı üzerindeki Bahçe-Nurdağı ilçeleri arasında inşa edilen çift tüp geçit için toplam 8 metre çapında 20 bin 400 metre tünel kazılacak.


Duman, şunları kaydetti:


"Tünel tamamlandığında Çukurova ile Güneydoğu Anadolu Bölgesini birbirine bağlayacak. Bahçe ile Nurdağı ilçeleri coğrafi ve jeolojik açıdan Türkiye'nin en zorlu kesimleri arasında yer alıyor. Bölgeden demiryolu, karayolu, otoyol ve petrol boru hatları geçiyor, yerleşim ve sanayi tesisleri iç içe bulunuyor. Doğu Anadolu fay zonu da buradan geçiyor. Bu şartları göz önüne aldığımızda güzergahın ne kadar zor olduğunu, ciddi bir mühendislik ve planlama gerektirdiğini görüyoruz."


Planlamaya göre 2017 yılı sonunda tamamlanması öngörülen proje 193 milyon 253 bin liraya mal olacak. Projede 7'si yabancı, 20 teknik personel ile 200 işçi çalışıyor.


Yeni Akit


Geri Dön