29 / 03 / 2024

Osmaniye Düziçi'nde kırlangıç yuvası yıkımı erteledi!

Osmaniye Düziçi'nde kırlangıç yuvası yıkımı erteledi!

Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki özel idare binasının yıkımı, dış cephede bulunan kırlangıç yuvalarındaki yavrular nedeniyle göç zamanının sonrasına ertelendi.



Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde İl Özel İdaresi’ne ait binanın yıkımı, dış cephede bulunan kırlangıç yuvalarındaki yavrular nedeniyle ertelendi. Osmaniye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, kurumun internet sitesinden yaptığı açıklamada, Düziçi’de yıkım kararı alınan binada yaptıkları incelemede, dış cephede çok sayıda kırlangıç yuvası ve yuvada da yavru kırlangıçlar olduğunu fark ettiklerini bildirdi. 


600'ÜN ÜZERİNDE YUVA VE BUNLARIN İÇİNDE BİN YAVRU VAR


Bunun üzerine kırlangıçların göç zamanına kadar yıkımın ertelendiğini, kararın da doğal hayatın korunması amacıyla alındığını belirten Yanık, "Binanın dış cephesinde 600'ün üzerinde kırlangıç yuvası ve bu yuvalarda yaklaşık bin adet yavru olduğu tespit edildi. Yavru kuşların büyümesini ve göç etmesini bekleyeceğiz." ifadesini kullandı. 


KARAR HERKESİ MEMNUN ETTİ


Düziçi Belediye Meclis Üyesi Abdulkadir Durna ise kararın herkesi memnun ettiğini anlatarak, "Yıkım anında kırlangıç yavrularının yere dökülmesi hem vatandaşların hem de yıkımda çalışanların vicdanını rahatsız edecekti. Biz kararı onaylıyoruz. Yetkililerin bu hassasiyetinden dolayı da teşekkür ediyoruz." diye konuştu.


İl Özel İdaresi’ne ait binanın dayanıklılık ölçüm testlerinin olumsuz çıkması üzerine, şubat ayında bina için yıkım karar alınmıştı. 



Posta


Geri Dön