28 / 03 / 2024

Otelcilik devi Accor, Gaziantep'te otel açıyor

Otelcilik devi Accor, Gaziantep'te otel açıyor

Turizm sektörünün parlayan yıldızlarından Gaziantep, uluslararası otel yatırımcılarının yeni cazibe merkezi oldu



Avrupa'nın en büyük hotel zinciri ve dünyanın 3. büyük otelcilik devi Accor, Gaziantep'te iki otel birden hizmete açıyor. Dünyada 90 ülkede 4 bin 200 oteli olan otelcilik grubu Accor'un, Gaziantep'te Novotel ve İbis markalı otellerinin resmi açılışı, 6 Mart Cumartesi günü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılacağı törenle yapılacak. Akfen GYO'nun yatırımı ile toplam 21 milyon avroya mal olan, 92 odalı Novotel Gaziantep ve 177 odalı İbis Gaziantep otelleri özellikle iş amaçlı konaklamalara evsahipliği yapmayı hedefliyor. 4 yıldızlı Gaziantep Novotel ve 3 yıldızlı Gaziantep İbis otelleri, Fransız Accor'un Türkiye'deki 5. ve 6. otellerini oluşturuyor. Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada 1 milyar kişinin seyahat ettiğini ifade ederken, Türkiye'nin trendi yükselen 10 ülkeden birisi olduğunu, 2009 yılında krize rağmen Türkiye'nin dünya turizm sıralamasında büyüyen tek ülke olduğunu vurguladı.

"4 ULUSLARARASI ZİNCİR YATIRIMLARINA BAŞLAYACAK"
Geçen yıl ülkemize 27 milyondan fazla turistin geldiğini, 2010 yılının daha iyi geçeceğini belirten Efiloğlu, şunları söyledi: "Gaziantep'te de turizm önemli bir ivme kazandı. Hatay'dan başlayarak Hasankeyf ve Midyat'a kadar olan bölgeye, Suriye ve Ürdün gibi ülkelerin de ilgisi ve vizelerin kalkmasının ardından ziyaretçi sayısı 5 katı arttı. Gaziantep'te son yılda yüzde 100'ün üzerinde büyüdük, 3 bin yataktan 6 bin yatağa geldik. Şimdi 4 tane uluslararası zincir otel yatırımı yapmak için sıra bekliyor. Bakanlığa başvurdular. Oteller 4-5 yıldızlı olacak. Sanıyorum sonbaharda yatırımlarına başlayacaklar." Dünyada son yıllarda, bilgi birikimi olan insanların kültür ve kongre turizmine yöneldiğini belirten Efiloğlu, Gaziantep ve Güneydoğu Bölgesi'nin de  son derece önemli kültürel ve manevi bir mirasa sahip olduğunu, kış mevsiminde bile Gaziantep'teki otellerin doluluk oranının iyi olduğunu ifade etti.

"TURİZM SEKTÖRÜNÜN AYAĞI YERE SAĞLAM BASIYOR"
Gaziantep'te yatak kapasitesinin yüzde 100 büyümesi sonucunda, bunun otellerde sıkıntı olup olmayacağı korkusu yaşadıklarını aktaran Salih Efiloğlu, "Ama korktuğumuz olmadı. 2009 yılı sıkıntılı geçmedi. Sektör olarak mutluyuz. 2010 yılına iyi başladık, yaz döneminde daha da iyi olacak" dedi. Coğrafi konumu itibariyle hem ticaret hem sanayi şehri olan, bölgede sağlık üssüne dönüşen, komşularıyla yakın ilişkisi olan, fuarlar merkezi kurulan Gaziantep'in 6 bin yataktan fazlasını kaldırabileceğine işaret eden Efiloğlu, hedeflenen 1 milyon turist sayısını da 2-3 yıl gibi kısa sürede aşacağını dile getirdi.

Efiloğlu, şunları kaydetti:
"Gaziantep'te artık turizm ayağı yere sağlam basan bir sektör haline geldi. Bir sanayi şehri bir ticaret şehri ama bir de kültür ve turizm şehri olarak artık üçlü saç ayağı oturdu. Gaziantep artık bölgenin en önemli bir kültür ve turizm şehri. Bir cazibe merkezine dönüştü. Bunda, turizmi kentteki herkesin sahiplenmesinin de önemli rolü var." Gaziantep'te 2007 yılında göreve başladığında turizm sektöründe çalışan sayısının 3 bin 500 kişi olduğunu bildiren Efiloğlu, "Sektörde 5 bini hedefliyordum, şu anda 12 bin kayıtlı çalışana ulaştık. Bu 2011 yılında 15 bini bulur. Artık, Türkiye'nin geleceği hizmet sektöründe. Turizm emek yoğun bir sektör, daha çok insan istihdam ediliyor" dedi.
AA


Geri Dön