19 / 04 / 2024

Otokent Ankara’da dükkanlarının neredeyse tamamı satıldı!

Otokent Ankara’da dükkanlarının neredeyse tamamı satıldı!

Türkiye'nin en büyük otomobil alışveriş merkezi ve yaşam merkezi olacak olan Otokent Ankara'da dükkanlarının neredeyse satıldı. İnşaat çalışmaları henüz başlamayan merkeze rekor sayıda talep geldi. 



Otomotiv sektöründe önemli bir rol oynaması beklenen Otomotiv Türkiye şimdiden yatırımcıların radarına girdi. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; Türkiye'nin en büyük otomobil alışveriş ve yaşam merkezi olmaya aday Otokent Ankara'ya rekor talep geldi. İnşaat çalışması başlamadan dükkânların neredeyse tamamı satıldı. 

Ankara Oto Galericileri Derneği Başkanı İlkay Kalkan, Başkent'teki oto galerileri bünyesinde barındıracak, 2 bin 500 araç kapasiteli Otomotiv AVM'de dükkânların hızla satıldığını dile getirdi

OTOMOTİV AVM BAŞKENTİN GÖBEĞİNDE 

Ankara'nın ticaret merkezi olarak kabul edilen İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde başlatılan Otomotiv AVM projesinin inşaatı 2022'de bitecek. Ticari bölümlere ek olarak  restoran, kafeler ve sosyal alanlarla yaşam merkezi niteliği taşıyacak olan proje ilk etapta bin 500 kişiye de istihdam yaratacak. Merkeze ilişkin açıklama yapan ANODER Başkanı Kalkan, 26 bin metrekarelik alanda 5 kat olarak planlanan projenin 365 bağımsız bölümden oluşacağını belirterek, "Başkent'te 2 bin 500'ün üzerinde galerici esnaf faaliyet gösteriyor. Uzun süredir mağduriyet yaşayan esnafın büyük bir kısmı modern bir yapıda, aynı çatı altında toplanacak. Lokasyon olarak merkezi olması büyük avantaj olacak" dedi.

Otokent Ankara’da dükkanlarının neredeyse tamamı satıldı!

AİLECE OTOMOBİL ALMAYA GELECEKLER 

Otokent'in otomobil almak isteyenlerin çocuklarıyla, eşleriyle birlikte gelip dolaşabilecekleri bir yaşam merkezi olacağını vurgulayan Kalkan, "Ziyaretçilerin uzun süre vakit geçirebilecekleri bir alan yaratılıyor. Restoranlar, kafeler olacak. Araç satın alınırken yapılacak tüm işlemler tek bir adreste çözülecek. Ekspertiz değerinden, devir, noter, ruhsat tüm işlemler bu çatı altında yapılacak. Araç bakım ve servis hizmeti almak da mümkün olacak. Banka şubeleri yer alacak. Bir günde bütün işlemler yapılabilecek" diye konuştu. İlk etapta 400 milyon liralık yatırım yapılan Otokent'in yerli sanayi hamlesinde önemli rol üstlenen OSTİM'e yakın olmasının da avantajları bulunduğunu belirten Kalkan, "Türkiye'nin en iyi otomobil, elektrik ustaları burada. Tüketiciye araç satıldı işlem bitti olmayacak. Sanayide işi varsa aracı olacağız. Bir sorun yaşadıklarında doğrudan biz muhatap olacağız" değerlendirmesini yaptı. Projenin otomobil satıcılarının müşterilerle bir araya gelmelerini kolaylaştıran pek çok detaya sahip olduğunu belirten Kalkan, "Yapı açılıp kapanabilir çatışı sistemiyle doğal havalandırmayla destekleniyor. Araçların yağmur, doludan etkilenmesi de önlenmiş olacak" dedi.

APARTMAN ALTI GALERİ DÖNEMİ BİTTİ 

Apartman altı oto galerilerin taşınmasına yönelik düzenleme geçen yıl Haziran ayında yürürlüğe girdi. Böylelikle konut ruhsatlı yapıların altında otomobil satışı yapılamıyor. 

Açılmış olanlar da yönetmelikle gösterilen yerlere taşınıyor. Ankara'da yaklaşık 2 bin 500 galerici esnaf bulunuyor ancak sadece 550 kapasiteli oto galericiler sitesi bulunuyor. Otokent Ankara'nın tamamlanmasıyla birlikte esnafın dükkân ihtiyacı da karşılanmış olacak.

Ankara Eserkent Konutları'na yoğun ilgi!


Geri Dön