25 / 04 / 2024

Otomobil fiyatına yazlıklar! 9 bin 600 TL peşinatla!

Otomobil fiyatına yazlıklar! 9 bin 600 TL peşinatla!

Tatil sezonunun açılmasıyla birlikte hem yazlıkçıların tatil heyecanı, hem de konut üreticilerinin teslim telaşı başladı



Yaz geldi tatil sezonu açıldı. Bütçelerine en uygun tatil seçeneğini araştıran 4 kişilik bir aile, en mutevazı haliyle bir hafta için birkaç bin liralık masrafı göze almak durumunda. En azından otel masrafından kurtulmak ve ev konforu isteyenleri ise bugünlerde inşaat şirketlerinin birbirinden cazip yazlık konut kampanyaları cezbediyor. 40-50 bin lira gibi araba fiyatına satılanlar, aylık 600-700 TL taksit imkanları hatta yazın ayağınızı yerden de kesmenizi sağlayacak araba hediyeli yazlıklar, tatilcilere hem tatil hem yatırım fırsatı vadediyor. Bazıları hemen teslim olduğu için hemen bu yaz değerlendirilmeye müsait konutlar, Bodrum'dan Kuşadası'naTekirdağ'dan Balıkesir'e kadar geniş bir alana yayılmış durumda.

Bodrum'da Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Yetkin bu krizin alıcılar açısından ideal bir ortam getirdiğine ve aylık 800 lira taksitlerle konut alınabildiğine dikkat çekti.

TATİLE GELMEDEN AARAYAN VAR

Yetkin "Bodrum'da artık sadece 2 kata kadar izin veriliyor, çok katlı bina olmadığı için hesaplı konut bulmak zor. Bu nedenle kelepir olduğuna inanılan konutlar kaçırılmamalı. Yazlık beldelerinde yüzde 0.88'lerdeki kredi faizleri yatırımcıları yaz kış yaşayabilecekleri, gerektiğinde rahat satacakları yatırımlara yöneltiyor. Şimdiden  ofislerimizi tatile gelince bakmak istiyoruz diyerek bazı projeler hakkında soru soranlar arıyor" dedi.

EYLÜLDE TESLİM

İşte kelepir, bazıları hemen teslim, bazıları yüzde 20 peşinatla hemen yerleşilebilecek konut projeleri:

Aydın Kuşadası'nda Şengel Yapı tarafından inşa edilen Kiraz Evleri, 2010 model Fiat Albea ve mobilya hediyeli. Mezgil İnşaat'ın Balıkesir- Akçay'da eylülde teslim edeceği konutlar için 15 bin TL peşinat, kalan 45 bin TL ise teslimde ödeniyor. Bodrum Turgutreis'teki Mina Evleri'nde yaz kış yaşanabiliyor, peşin ödeme talep ediliyor. Bayraktaroğlu İnşaat'ın Tekirdağ'da inşa ettiği Hoşköy Villaları için 25 bin TL peşin, aylık 672 TL taksit ödeniyor. Zeytin ağaçları içinde, denize sıfır villalarda tapu teslimi hemen yapılıyor. Ünal İnşaat'ın Tekirdağ Yeniçiftlik'teki Ünal 4 Sitesi'nde inşaat bu ay bitiyor.

Bora İnşaat'ın Ayvalık-Sarımsaklı'da inşa ettiği Zümrüt Villaları'nda peşinatlar 50 bin liradan başlıyor. Narlıdere İnşaat'ın İzmir'de inşa ettiği Manzara Evleri'nde yüzde 25 peşinat ödeniyor. T.S.K ve Oyak üyelerine yüzde 30 peşinatla hemen teslim imkanı var.

Harmony Homes tarafından inşa edilen Dream Villaları, Bodrum'da villalar doğa, göl, deniz ve golf sahaları manzaralı. Emlo İnşaat'ın Dalaman'daki Palmarium Life evlerinde peşinat oranı yüzde 30.  Golf Life Evleri'nde Türk hamamı ve açık hava tiyatrosu mevcut, aylık 800 TL'den başlayan taksitlerle ev alınabiliyor.Silverbay Evleri, Bodrum'da denize 500 metre mesafede. Marina İnşaat`ın projesinde tüm konutlar deniz manzaralı.

GELECEK YAZA HAZIRLIK

Akçay'da Ege Yıldız İnşaat'ın gerçekleştirdiği proje, Zeytinlik Plajı`na 500 metre mesafede. 2. etabı gelecek yaz teslim edilecek. Peşinat 9 bin 600, taksitler ise bin 66 TL`den başlıyor. Erdek'te bulunan Grand View Yaşam Konutları'nda 2011 yılında teslimler başlayacak. Yüzde 20 peşinat ve 750 TL`den başlayan taksitlerle ev alınabiliyor.

TÜRKİYE'YE EV TAKASI GELİYOR

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, oda olarak yurtdışında yaygın olan, ama Türkiye'de henüz uygulanmaya başlamayan ''ev takası sistemi'' üzerinde çalıştıklarını söyledi. Güleroğlu "Bu konuda faaliyet gösteren şirketler var. Türkiye'de bu yönde şirketler kurulacak ve önümüzdeki dönemin gözde sektörü olacak. Yurtdışında iyi oturmuş bir sistem. Sistemi ülkemizde de oturursa çok iyi olacak, çünkü o zaman yabancı turist ülkemize geldiğinde burada kalış süresi artacak, memnuniyetini kendi ülkesinde paylaşacak" dedi. Bu konuda üyelerini bilgilendirme çalışmalarına başladıklarını açıklayan Güleroğlu sistemin nasıl işlediğini ise şöyle anlattı:

''Buradaki yazlığınıza şehir dışından ya da yurtdışından konuklar geliyor, siz de karşılığında onların evine misafir oluyorsunuz. Bu işi organize eden şirket de küçük bir komisyon alıyor. Kişilerin depozitleri ayarlıyor. Burada evlerin büyüklüğü fark etmiyor. Yani karşı tarafın evi 5 oda bir salon olabilir, senin evin 2 oda bir salon olabilir, fark etmiyor''
Selma Şenol/Bugün


Geri Dön