27 / 04 / 2024

Otomotiv devleri dikkat! Cezası çok ağır olabilir!

Otomotiv devleri dikkat! Cezası çok ağır olabilir!

Avrupalı araç üreticilerini emisyon hedefleri konusunda uyaran Fitch, hedefini tutturamayan şirketlere çok ağır cezalar uygulanacağını belirtti.



Fitch Ratings, Avrupalı araç üreticilerinin elektrikli araç üretimine geçişte zorluklarla karşı karşıya kalacaklarını ve elektrikli araçların kısa vadede bu üreticilerin karlılıkları üzerinde baskı yaratacağını ifade etti.

Bununla birlikte Avrupalı araç üreticilerinin AB'nin karbon salınımı düzenlemelerine uyum ve para cezalarından kaçınmak için elektrikli araç satışlarının çok önemli olacağını ifade eden Fitch, "Elektrikli araçlarda Avrupalı üreticilerin emisyon hedeflerini 2021'e kadar yakalamaları için yeterli olmayabilir" ifadesini kullandı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Fitch, 2018-2021 arasında ilerleme sağlanmaması halinde Avrupa otomotiv sektörünün emisyon nedeni ile teorik olarak 30 milyar euro'nun üzerinde para cezası ile karşı karşıya kalabileceğini vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön