19 / 04 / 2024

OYAK’ın 5 çimento şirketi birleşti!

OYAK’ın 5 çimento şirketi birleşti!

OYAK, üyelerine sürdürülebilir yüksek nema sağlama hedefiyle halka açık 5 şirketi; Adana Çimento, Bolu Çimento, Aslan Çimento, Ünye Çimento ve Mardin Çimento’yu, “OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş.” adı altında bir araya getirdi.



Türkiye’nin en büyük mesleki emeklilik fonu arasında yer alan OYAK, halka açık beş çimento şirketini, yurt içi – yurt dışı stratejik planları ve çimento sektöründeki hedefleriyle “OYAK Çimento”  markası ile tek çatı altında bir araya gedi. Geçriğimiz yıl sonunda birleşme görüşmelerine başlayan  Adana  Çimento, Bolu Çimento, Aslan Çimento, Ünye Çimento ve Mardin Çimento; 15 Mayıs 2020 itibarıyla OYAK Çimento markası altında faaliyetlerini sürdürecek.

Faaliyette bulunan sektörlerde oluşturduğu değer, tasarruf imkanlarını değerlendirme ve güçlü bilanço yapısı ile ön plana çıkan OYAK, attığı bu önemli adım sayesinde Çimento Beton Kağıt Grubu’nun uluslararası finansal piyasalara erişim olanaklarını daha da yükseltmeyi amaçlıyor.

OYAK Genel Müdürü Erdem: “Grubumuzun istikbaline yeni bir ufuk çiziyoruz"

Konu hakkında açıklamalar yapan OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “OYAK olarak, uluslararası finansal piyasalara yön veren stratejik sektörlerde, küresel çapta milli üretim gücüne sahip öncü oyuncu olmanın öneminin farkındayız. Bu noktada, OYAK’ın ve ülkemizin hedeflerine katkı sağlayacak hamleleri arka arkaya hayata geçiriyoruz. Beş şirketimizi tek çatı altında birleştirerek, grubumuzun istikbaline yeni bir ufuk çiziyor; kârlılık ve sürdürülebilir büyüme hedeflerimiz doğrultusunda önemli bir adım atıyoruz. Bu gelişmenin OYAK’a ve ülkemiz ekonomisine fayda sağlayacağına inanıyor, üyelerimizin birikimlerini doğru hamlelerle değerlendirirken, yabancı ortaklarımız ile beraber milli ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

OYAK, 2 yıl önce dünyanın en büyük çimento şirketlerinde bulunanTaiwan Cement Company ile yaptığı ortaklıkla ve geçtiğimiz yıl da Avrupa’nın en büyük çimento markaları arasında yer alan CIMPOR’u bünyesine katarak, sektörde birçok başarıyı hayata geçirdi. OYAK, gerçekleşen bu birleşme hamlesiyle Türkiye’nin çimento sektöründeki liderliğine sahip oldu.


Geri Dön