25 / 04 / 2024

Özcan Tahincioğlu: Konutta maliyetler yüzde 15 arttı, zam kaçınılmaz!

Özcan Tahincioğlu: Konutta maliyetler yüzde 15 arttı, zam kaçınılmaz!

Son 1 yılda inşaat sektöründe maliyetlerin yüzde 15 arttığını belirten Tahincioglu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioglu, kâr oranları düşen şirketlerin yakında zam yapmak zorunda kalacağını ifade etti.



Son 1 yılda inşaat sektöründe maliyetlerin yüzde 15 arttığını belirten Tahincioglu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioglu, kâr oranları düşen şirketlerin yakında zam yapmak zorunda kalacağını ifade etti. Tahincioglu, bazı şirketlerin satış baskısı ve artan maliyetler sebebiyle is güvenliğini ikinci plana ittiğini söyledi. 


Nidapark Seyrantepe'deki konutların en ucuzunun 621 bin liradan satılacağını belirten Tahincioglu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioglu, Çengelköy'de bir konut projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi. 


 Ekim ayında denetlenen şantiyelerin yüzde 80'inin iş güvenliğini sağlayamadığı gerekçesiyle durdurulması tartışmaya sebep oldu. Su an inşaat sektöründe maliyet ve satış baskısı sebebiyle bazı şirketlerin iş güvenliğini ikinci plana atabildiğini belirten Tahincioglu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioglu, sektör için ihtiyaç duyulan yasa ve düzenlemelerin yapılmaya başlanmasının sevindirici olduğunu söyledi. Yakında zamanda sektöre yönelik zam olacağını açıklayan Tahincioglu, bu durumu artan maliyetlere bağlıyor. Nidapark Seyrantepe projesinin tanıtımında konuşan Tahincioglu. "Son 1 yılda maliyetler yüzde 15 arttı. 

Bu durum şirketlerin kâr oranını düşürüyor. 


Bu sebeple şirketler yakında zam yapmak zorunda kalacak." dedi. Yeni yasanın inşaat sektörünü daha adil hale getireceğini ifade eden Tahincioglu, kendilerinin de bunu arzuladığını söyledi ve ekledi: "Bizim de ekimde 8 şantiyemizi denetlediler. Bize teşekkür ettiler. 


Düzenlemeler bizi de sevindiriyor." Tahincioglu, Nidapark Seyrantepe'deki konutların en ucuzunun 621 bin liradan satılacağını belirtti. Şirket. Çengelköy'de bir konut projesi üzerinde çalışıyor. Önceden satın aldıkları Zeytinburnu'ndaki araziyi de genişletme çalışması yürüten şirket, bu bölgede de karma bir çalışma yapmayı planlıyor. Ayrıca ofis projeleri için de çalışmaların sürdüğünü kaydeden Tahincioglu, nisanda tanıttıkları Nidakule Ataşehir projesinde yakında satışların tamamlanacağını belirtti. Şirket 1965'te gayrimenkul sektörüne giriş yapmıştı. Son 10 yılda yatırımlarını artıran şirket, Yenisahra'da açtığı kentsel dönüşüm ofislerini 2'ye çıkarma karan aldı. Bu bölgede çeşitli alanlarda büyük projelere imza atmak istediklerini ifade eden Tahincioglu, ikinci ofisin yapım aşamasında olduğunu, burada 3 ayrı bölgede çalıştıklarını kaydetti. 


Tahincioglu Gayrimenkul Genel Müdürü Alpaslan Çalım'ın verdiği bilgiye göre Nidapark Seyrantepe 368 daireden oluşacak. Aralık 2016'da teslim edilecek. 79 metrekare ile 349 metrekare arasında değişen konutların en ucuzu 621 bin liradan satışa sunuldu. 


Ortalama metrekare fiyatını 8 bin üzerinden hesaplayan Çalım, arsa dâhil proje için 300 milyon lira yatırım yapacaklarını kaydetti. 1+1'den 5+1'e kadar değişen daireler 15 farklı konseptte geliştirildi. Daireler teslim edilirken ankastre ürünler hazır sunulacak. 

Aidatı metrekare başına 3-4 TL arasında belirlenecek Nidapark Seyrantepe'de 2.800 metrekare alanda sosyal alan inşa edildi. 


Zaman


Geri Dön