20 / 04 / 2024

Özelleştirme İdaresi gayrimenkul satacak

Özelleştirme İdaresi gayrimenkul satacak

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Sümer Holding, Devlet Malzeme Ofisi, Devlet Demiryolları İşletmesi ve Hazine'ye ait gayrimenkulleri özelleştirecek



Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Sümer Holding, Devlet Malzeme Ofisi, Devlet Demiryolları İşletmesi ve Hazine'ye ait gayrimenkulleri özelleştirecek.

Özelleştirilecek olan taşınmazlar arasında Sümer Holding'e ait Adıyaman'da 814 metrekare arsa, Balıkesir'de lojman, Samsun'da fındık bahçesi bulunuyor. Devlet Malzeme Ofisi'nin özelleştirileceği taşınmazlar arasında İzmir'de arsa, bina ve İstanbul Üsküdar Bulgurlu'da 25 bin 56 metrekare arsa var. Arsanın geçici teminatı 4 milyon TL.

Devlet Demiryolları'nın ise Mersin'de arsa ve binası, Denizli'de taşınmazı, Zonguldak'ta tarlası, İstanbul Başakşehir Hoşdere'de 7 bin  685 metrekare arsası özelleştime kapsamında değerlendirilecek. Özelleştirme Idaresi Hoşdere'deki arsaya tahmini bedel olarak 500 bin TL değer biçmiş.

Özelleştirme İdaresi'nin satışa çıkardığı gayrimenkuller arasında Hazine'ye ait iki arsa da bulunuyor. Arsalardan ilki Maltepe'de ve  36 bin 149 metrekare büyüklüğe sahip. Tahmini bedeli 5 milyon TL.  Diğer arsa ise Büyükçekmece Karaağaç Köyü'nde 41 bin 403 metrekare büyüklükteki taşınmaz. Bu arsanın tahmini bedeli de 400 bin TL.

Özelleştirme idare bu taşınmazların ihalesi ile ilgili olarak en son 22Mart 2010 tarihi saat 17.00'yle kadar teklif alacak. İsteyenler bu taşınmazların hepsine birden talip olabilecekleri gibi ayrı ayrı da teklif verebilecek.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

detaylı bilgi için tıklayın

----

ÖİB çeşitli gayrimenkulleri satışa çıkardı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Sümer Holding, Devlet Malzeme Ofisi (DMO), TC Devlet Demir Yolları İşletmesi (TCDD) ve Maliye hazinesine ait bazı taşınmazları satış suretiyle özelleştirecek.
Satış için teklifler, 2 Mart günü saat 17'de alınacak.
Satışa çıkarılan araziler arasında, 5 milyon lira geçici teminat belirlenen Hazine'ye ait İstanbul Maltepe'deki 36 bin 149 metrekarelik arazi ile DMO'ya ait Üsküdar'daki 25 bin 56 metrekarelik arazi de bulunuyor.
ÖİB'nin, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilanına göre, İstanbul'un Maltepe ilçesi, Cumhuriyet mahallesinde, 290 ada, 15, 28, 30, 39, 43, 62, 63 ve 80 numaralı parsellerde kayıtlı 36 bin 149 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar ile bu taşınmazlar üzerinde bulunan yapıların teminatı 5 milyon lira olarak belirlenirken, ihale şartnamesi 2,5 bin lira karşılığı alınabilecek.
DMO'nun Üsküdar'da Bulgurlu mahallesinde, 1059 ada, 4 numaralı parselde bulunan 25 bin 56 metrekare yüzölçümlü arsası da 4 milyon lira geçici teminat ile satışa çıkarılırken, ihale şartnamesi 2 bin lira olarak belirlendi.
İhale kapsamında, Sümer Holding'e ait Adıyaman'daki bazı arsalar, Balıkesir'deki Kaletepe lojmanları, Samsun-Terme'deki 34,1 bin metrekarelik fındık bahçesi, DMO'ya ait İzmir'deki bir bina, TCDD'ye ait Mersin Tarsus ve Şehitisak, Denizli, Zonguldak, Denizli'deki taşınmazlar ile Maliye hazinesine ait İstanbul Büyükçekmecedeki bir arazi de satılacak. Söz konusu taşınmazların geçici teminatı 10 bin lira ile 500 bin arasında, ihale doküman bedelleri ise 100 lira ile 500 lira arasında değişiyor.
İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.
İstekliler, birden fazla taşınmaza ayrı ayrı teklif verebilecekler.
İhalelere gerçek veya tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek.
Teklif sahiplerinden ihaleye katılabilmek için teklif şartnamesi alınması gerekiyor. Ayrıca, belirlenen tutarlarda geçici teminat olarak nakit veya banka teminat mektubu alınacak.
İhale konusu varlıkların yabancı uyruklu gerçek veya tüzel kişilere satışı, yürürlükteki doğrudan yabancı yatırımlar mevzuatı ve Tapu Kanunu ile ilgili mevzuat hükümlerine tabi olacak. Ancak TCDD'ye ait Zonguldak/Merkez Kozlu'da bulunan 13 bin 184 metrekarelik arsanın satışında, Bakanlar Kurulu'nun 20 Nisan 2007 tarih, 1925 sayılı Kararı gereğince, kamu yararı ve ülke güvenliği açısından, yabancı uyruklu gerçek kişiler ile kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip yabancı ticaret şirketlerince iktisap veya sınırlı ayni hak tesis edilmeyecek.
AA

Basında yer alan diğer haberler;

Özelleştirme İdaresi merkezi noktalardaki satışlar için düğmeye bastı

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi, Sümer Holding, Devlet Malzeme Ofisi, Devlet Demiryolları İşletmesi ve Hazine'ye ait son derece merkezi konumlarda bulunan taşınmazları özelleştireceğini açıkladı. Bu taşınmazların ihalesiyle ilgili olarak en son 2 Mart'a kadar teklif alabileceğini açıklayan idare, isteyenlerin bu taşınmazlara tek tek talip olabileceği gibi hepsine birden talip olabileceğini de belirtti. Satışa çıkarılan araziler arasında, 5 milyon lira geçici teminat değerinin belirlendiği Hazine'ye ait Maltepe'deki 36 bin 149 metrekarelik arazi ile Üsküdar'daki 25 bin 56 metrekarelik arazi dikkat çekiyor.

Kime ait Yeri Gayrimenkul Geçici teminat

DMO Üsküdar 25.056 m2 arsa 4.000.000 TL

TDDY Başakşehir 7.685 m2 arsa 500.000 TL

Hazine Büyükçekmece 41.403 m2 arsa 400.000 TL

Maltepe 36.149 m2 arsa 5.000.000 TL
Tebernüş Kireçci


Geri Dön