19 / 04 / 2024

Özelleştirme İdaresi’nden Elbistan Şeker Fabrikası arazisi kararı!

Özelleştirme İdaresi’nden Elbistan Şeker Fabrikası arazisi kararı!

Kahramanmaraş Elbistan Şeker Fabrikası alanında konut, ticaret, ibadet, eğitim ve sağlık alanlarının kullanımına ilişkin olarak hazırlanan nazım ve imar planlarının revizyonuna yönelik itirazlar reddedildi.



Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazlara dair Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan nazım ve uygulama imar plan değişiklikleriyle ilgili Cumhurbaşkanı kararları bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Sümer Holding AŞ ile birleştirilen TTA Gayrimenkul AŞ adına kayıtlı İzmir’in Menemen İlçesi Ahıhıdır Mahallesi’nde yer alan 427 ada, 27 parsele ilişkin ticaret alanı, park ve yol kullanım kararları getirilmesine yönelik uygulama imar planı onaylandı.

Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olan Kahramanmaraş Elbistan Şeker Fabrikası alanı parsellerine ilişkin “gelişme konut, ticaret, toplu iş yeri, cami, anaokulu, ilkokul, lise, sağlık tesisleri, küçük sanayi sitesi, sanayi, dere (kanal), teknik altyapı alanları, park, otopark ve yol” kullanım kararları getirilmesine ilişkin nazım ve uygulama imar planlarının revizyonuna askı sürecinde yapılan itirazların reddedilmesine karar verildi.


Geri Dön