25 / 04 / 2024

Özgür Karabat kimdir?

Özgür Karabat kimdir?

Özgür Karabat, 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Başakşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Peki CHP Başakşehir Belediye Başkan adayı Özgür Karabat kimdir? İşte Özgür Karabat'ın biyografisi...



Özgür Karabat kimdir?

CHP Parti Meclisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkezde toplandı. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda, belediye başkan adayları belirlendi. CHP'nin 2014 yerel seçim listesine göre Başakşehir Belediye Başkan adayı Özgür Karabat oldu. Peki Özgür Karabat kimdir?


Özgür Karabat biyografi..

Özgür Karabat, 1 Mayıs 1974 yılında Tokat'ın Niksar ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini, babasının da öğretmen olarak görev yaptığı memleketinde tamamladıktan sonra, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yaptı. 


1996 yılında üniversite sıralarında tanıştığı Dilek Hanım ile 2000 yılında evlendi. Aile hayatıyla herkese örnek olan Karabat'ın 2006 yılında Umut adında ki oğlu dünyaya geldi.


Üniversite mezuniyeti sonrası Türkiye'nin ön de gelen dış ticaret firmalarında genel müdür olarak çalıştı. İleri derecede İngilizce bilgisine sahip olan Karabat, aynı zamanda Uluslararası Finansal Raporlama Uzmanı ünvanına da sahiptir. 


1 Şubat 2009 yılında aktif siyaset hayatını sürdürdüğü CHP'nin Başakşehir İlçe Başkanlığı görevine getirildi, iki kez üst üste seçilerek bu görevi sürdürdü.


Özgür Karabat, 2013 yılının Temmuz ayında Başakşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için İlçe Başkanlığı görevinden ayrıldı. Aday belirlemek için yapılan önseçimde %67 ile İstanbul'un ilçeleri arasında en çok oyu alan aday adayı oldu. 18 Ocak'ta Belediye Başkan Adaylığı açıklanan Özgür Karabat, Başakşehirde seçimi kazanmak için çok güçlü bir ekip ile çalışmaya başladı.




Geri Dön