29 / 03 / 2024

Öztürkler Holding Kamerun'a 1.2 milyar dolarlık lojman yapacak!

Öztürkler Holding Kamerun'a 1.2 milyar dolarlık lojman yapacak!

Öztürkler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk'ün liderliğinde Afrika'ya giden heyet, Kamerun'un başkenti Yaounde'de 660 adeti lüks parlamento konutu olmak üzere toplam 10 bin konut yapacak.



Türk müteahhitler üstlendikleri projelerle dünyada adından söz ettirmeye devam ediyor. Çok sayıda ülkede konut projelerine imza atan Türk müteahhitler, şimdi de Afrika ülkelerindeki ilk toplu sosyal lojman projesine imza atmaya hazırlanıyor. Öztürkler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk'ün liderliğinde Kamerun'a giden heyet, Çevre ve Şehircilik Bakanı Madame Jean Claude Mbwentchou ile imzaları atmak üzere bir araya geldi. Kamerun'un başkenti Yaounde'de 660 adet lüks parlamento konutu ve devlet çalışanları için 8 farklı bölgede toplam 10 bin sosyal konut projesinin anlaşması gerçekleştirildi.


Tüm malzemeler Türk Malı


Bütçesi 1.2 milyar dolar olan proje arazilerinin içerisinde; okullar, hastaneler alışveriş alanları, karakollar ve spor komplekslerinin olacak. Parlamenterler için tasarlanan 660 adet konutun her biri 550 metrekare büyüklüğündeyken, devlet çalışanları için tasarlanan konutların büyüklüğü ise 115 m2 olarak belirlendi. Projenin toplam teslimat süresi 60 ay olarak planlanıyor. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Öztürkler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, şunları söyledi: "Projemizle ilgili tüm arazi ve yer teslimlerini aldık. Arazilerde zemin etütleri bitmek üzere. Tüm detay projelet; uygulama projeleri onaylandı ve projelerin yapımı aşamasına geçildi. Afrika ülkelerinde üretim olmadığı için kullanılacak tüm malzemeleri Türkiye'den tedarik edeceğiz. Ayrıca projenin bu aşamaya gelişinde çalıştığımız tüm beyaz yakalı personelimiz Türkiye'den."


Star 


Geri Dön