25 / 04 / 2024

Palmali Grup, Edition Hotel'i Ataşehir'e taşıyacak!

Palmali Grup, Edition Hotel'i Ataşehir'e taşıyacak!

Palmali Grup, Türkiye'de turizmden inşaat ve gıdaya kadar çok farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor



Marriot Grubu'nun A plus markası olan Edition'u geçtiğimiz yıl Türkiye'de açan grup, İstanbul'a ikinci Edition Hotel açma planları yapıyor.

İstanbul'da iş oteli açığının çok olduğunu gördükleri için kente yeni bir otel daha açma planları olduğunu belirten Palmali Grup Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay, "İstanbul'da açacağımız otel için Palmalife markamızla devam edebileceğimiz gibi Marriot’un A plus başka markaları ya da Edition'un Anadolu versiyonu da düşünülebilir" diyor.

Kerem Tümay, Ataşehir'in, İstanbul'un finans merkezi olarak konumlandırılmasının kendilerini bu bölgeye yoğunlaşmaya ittiğini dile getiriyor. Ataşehir bölgesinde hazırlayacakları projelerine uygun bir arazi baktıklarını belirten Tümay, "Planlarımıza uygun bir arazi bulduğumuzda İstanbul Anadolu Yakası'nda da faaliyetlerimizi devam ettireceğiz" dedi. Tümay, arsa bedeli dahil yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yatırım planlandığını da söylüyor.

2011 yılında 40 milyon TL ciro yapan, 2012 yılında da 46 milyon TL ciro hedefleyen grubun Türkiye genelinde 5 tesisi bulunuyor.

Bodrum'da Palmarina, Palmalife Marina Hotel gibi yatırımları bulunan Grup, turizmdeki yatırımlarını 350 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Bu yatırımların 320 milyon dolarlık kısmı gerçekleştirilirken geri kalan 30 milyon dolarlık yatırımın 2012'de hayata geçirilmesi planlanıyor.
Ekonomist
 


Geri Dön