19 / 04 / 2024

Park Yaşam'dan sonra en büyük kentsel dönüşüm!

Park Yaşam'dan sonra en büyük kentsel dönüşüm!

İzmir'de satış rekoru kırdığı Park Yaşam Mavişehir'de tapuları dağıtan Türkerler-İzka-Durmaz konsorsiyumu, Bayraklı'da İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesine hazırlanıyor



Emlak Konut GYO'nun İzmir'deki son büyük parseli üzerinde 350 milyon liralık yatırımla Park Yaşam Mavişehir projesinin inşaatına devam eden Türkerler-İzka-Durmaz Konsorsiyumu'nun yeni hedefi, İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmek. Nisan ayında tanıtılan projede kaba inşaatı tamamlayan konsorsiyum, daire sahiplerine tapularını teslim etti. Haziran ayında 101 konutluk satışla Emlak Konut projeleri içinde satış rekoru kıran Park Yaşam Mavişehir'de bugüne kadar 521 konuttan 345'inin satışı gerçekleşti. Konutların yanı sıra otel ve AVM'nin de yer alacağı, 32 dönüm arazi üzerinde yükselen projede ayrıca 180 adet ofis bulunuyor. 12.12.2012'de tamamlanacak projede daire fiyatları 195 bin liradan başlıyor.

YÜZDE 60 PRİM YAPTI

Projenin yüzde 90'ının İzmirliler tarafından satın alındığını belirten Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, konsorsiyum olarak İzmir'de daha büyük projelere imza atmak için çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.  İzmir  Bayraklı kentsel dönüşüm alanında tasarım aşamasında olan bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Türker, konut, ofis ve ticari alanların bulunacağı projenin İzmir'in en büyük projesi olacağını söyledi. İzka Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil de ortaklık olarak kentsel dönüşüm projelerine talip olduklarını ifade etti. Yeşil "Konsorsiyum ortaklarının bugüne kadar yaptığı konut sayısı 15 bini geçiyor. Bu deneyimi İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesinde değerlendireceğiz" dedi. Yeşil bir soru üzerine Park Yaşam Mavişehir'deki dairelerin ikinci elde şimdiden yüzde 40 ile yüzde 60 arasında prim yaptığını da söyledi.

Ofis bloğuna Azeri yatırımcı talip

Azat Yeşil, proje içinde yer alan ticari birimlerin Emlak Konut tarafından ihale yöntemiyle satışa sunulacağını ifade etti. Yeşil "Azerbaycanlı bir yatırım grubunun 180 ünitelik ofis bloğunun tamamını satın alma talebi var. Büyük ihtimalle bu yatırımcının da ihaleye katılması bekleniyor" dedi. Yeşil, ticari ünitelerin proje tamamlandığında satışa çıkacağını vurguladı.

Türkerler'den Zincirlikuyu'ya 700 milyon dolarlık gökdelen

İstanbul Zincirlikuyu'da, 45 katlı iki gökdelen dikeceklerini söyleyen Kazım Türker, projeyle ilgili olarak "Üç ay önce inşaatına başladığımız 700 milyon dolarlık projede satışlara ise yılbaşından önce başlayabiliriz" dedi. Türker ayrıca  Ankara  Etlik'te yapılan dünyanın en büyük sağlık kompleksi ihalesini kazandıklarını hatırlatarak önümüzdeki hafta sözleşme imzalayacaklarını söyledi.
Sabah


Geri Dön