29 / 03 / 2024

Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi imar planı askıya çıktı!

Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi imar planı askıya çıktı!

Antalya Kaş ilçesinde bulunan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi 1 / 25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı İlavesi ve Kısmi Revizyonu 12 Mayıs 2014 tarihinde askıya çıktı...




Antalya Kaş İlçesi, Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı İlavesi ve Kısmi Revizyonu 24 Nisan 2014 tarihinde bakanlık tarafından onaylandı.


Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi Çevre Düzeni Planı 12 Mayıs'ta askıya çıkarıldı. 30 gün süreyle askıda kalacak olan çevre düzeni planı 13 Haziran'da askıdan inecek.



Plan Hükmü Değişikliği Onama Sınırı


4.16. Bu plan içerisinde inşaa edilecek turizm tesisleri, resmi kurum ve kuruluşlara ait yapılar günübirlik vaziyet planı ve mimari projelerine ilişkin Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün uygun görüşü alınır. Mimari projelerde, belediye sınırları içerisinde belediye, belediye sınırları dışında ise valilik tarafından ilgili meslek odasından mevzuata uygun olduğuna dair görüş alınır, onaylanır ve ruhsata bağlanır. Yapılara ruhsat vermeye yetkili idareler (valilik, belediye) projelerin plan ve plan hükümlerine uygunlupundan ve yerinde uygulanmasından doğrudan sorumludur. İlgili idareler her hususta gereken tüm tedbirleri almak zorundadır.



Plan Hükmü Değişikliği Onama Sınırı İlave Edilen Hüküm


H) Belediye sınırı içinde veya dışında, Tarımsat Niteliği Korunacak Alanda kalan ve arazi eğiminin %0-5 arasında olduğu yerlerde su basman kotunun (+00) + 1.00' yapılması halinde iskan edilebilir azami kat 2 kat, en fazla bina yüksekliği (h.max) 8.00 olarak uygulanabilir.



Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com


Geri Dön