19 / 04 / 2024

Pekerler ile Emlak Konut'tan İzmir'e 2,2 milyarlık proje!

Pekerler ile Emlak Konut'tan İzmir'e 2,2 milyarlık proje!

Pekerler Grup, Emlak Konut ile birlikte İzmir’de yeni bir proje için kolları sıvadı. Pekerler, Alsancak’taki Tariş arazisine 2,2 milyar TL’lik yatırım yapacak.



Son yıllarda dev yatırımlarla ekonominin lokomotifi haline gelen inşaat sektörü, hızlı büyümesini sürdürüyor. Dokunduğu 200’den fazla alt sektör ile büyümeye ve istihdama katkı sağlayan inşaatçılar, sandıktan çıkan ‘istikrar devam’ sonucuyla da önlerini daha net görmeye başladı. Gayrimenkul satışlarının artış eğiliminde olması ve barınma ihtiyacının da her geçen gün artması, bu alanda dev yatırımlar yapılmasını sağlıyor. Son 20 yılda 6.8 milyar TL’lik dev yatırımlara imza atan Pekerler Grup da bu isimlerden biri. Bugüne kadar hastaneler, alışveriş merkezleri, ticari binalar, konut kompleksleri, eğitim kompleksleri, spor kompleksleri, sanayi tesisleri, altyapı işleri, otoyollar, tüneller, viyadükler gibi bir çok projeye imza atan şirket şimdi de İzmir’de dev bir yatırım yapıyor. Grup, Alsancak’taki dev Tariş arazisine Emlak Konut ile birlikte 2.2 milyar TL’lik yatırım yapacak. Projenin detaylarını ve emlak sektörünü Pekerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Peker Star Gazetesi'ne anlattı...

Pekerler Grubu ne zaman kuruldu? Hakkında bilgi verir misiniz? 

Pekerler Grubu’nun temelleri Bitlis’te 1957 yılında, rahmetli dedem Hasan Peker tarafından atıldı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde okul, köprüler ve çeşitli sanat yapı işleri başta olmak üzere çeşitli inşaat projeleri üstlenen dedem, Bitlis’teki inşaat işlerini amcam ve babama devrederek onların da mesleğe başlamalarına vesile oldu. 1976 yılından 1986 yılına kadar şahıs firması olarak hizmet veren şirketimiz, 1986 yılında Ankara’ya taşınmasıyla beraber, bugünkü unvanı olan Pekerler İnşaat’ı aldı ve yoluna bu şekilde devam etti. İnşaat sektöründe 40 yıla yaklaşan deneyimimizle, kurulduğumuz günden bu yana pek çok alt yapı ve üst yapı projesine imza attık. Bugüne kadar 35’e yakın hastane yaptık. Son 20 yılda hayata geçirdiğimiz projelerin toplam yatırım hacmi 6 milyar 800 Milyon TL. Devam eden projelerimizin hacmi ise 3milyar 500 milyon TL. 2017 yılı itibariyle yıllık iş hacmimiz 520 milyon TL. Toplam çalışan sayımız ise     1. 800 civarında. 

Grup olarak bugüne kadar ne tür projeler gerçekleştirdiniz?

Grup olarak bugüne kadar hastaneler, alışveriş merkezleri, ticari binalar, konut kompleksleri, üniversite kampüsleri, eğitim kompleksleri, spor kompleksleri, sanayi tesisleri, altyapı işleri, istinat yapıları, otoyollar, tüneller, viyadükler, restorasyon işleri ve sosyal tesislere inşaat işlerinde yer aldık. Bu alanlardaki başarılı projelerimizle Türk inşaat sektöründe önemli bir yer edindik.  

İzmir’deki projenizin büyüklüğü ve yatırım tutarı nedir?

Türkiye’de hastaneler ve üniversite kampüsleri başta olmak üzere birçok başarılı projeye imza atan Pekerler Grup olarak bu yıl İzmir’de hayata geçireceğimiz 2.2 milyar TL’lik Allsancak Projesi ile konut sektörünün iddialı oyuncularından biri olma yolunda önemli bir adım atıyoruz. Emlak Konut GYO ile Pekerler Grup bünyesinde faaliyet gösteren Pekintaş Yapı & Burakcan İnşaat’ın iş ortaklığının ihalesini kazandığı Allsancak Projesi, tarihi Alsancak Garının tam arkasında, Alsancak stadyumuna komşu olan eski Tariş fabrikalarının olduğu araziyi kapsayan, birbirine komşu 5 parselden, toplam 78 bin 500 metrekarelik bir alanda kurulacak. Çocukların trafik korkusu olmadan dışarıda oynayabileceği, yeşil alanların olduğu, eğitim ihtiyacının karşılandığı, tabiat parkının bulunduğu, yeme, içme ve alışveriş mağazalarının yer aldığı Alsancak Projesi, bölgede bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük inşaat projesi olacak. 

BÖLGENiN CAZiBESi ARTIYOR

Knight Frank Global Residential Cities İndeksi’nin geçtiğimiz günlerde açıklanan araştırmasına göre İzmir, dünyada emlak fiyatları en çok artan şehirlerarasında geçen yıl yüzde 18.5 oranı ile ikinci sırada yer aldı. Tüm bunların hepsini bir arada düşündüğümüzde İzmir’in cazibesinin her geçen gün artıracağını söyleyebiliriz.

PROJEMiZi EMLAK KONUT iLE BiRLiKTE YAPIYORUZ

İzmir değerli, büyüyecek ve gelişecek. Burası illaki dönüşecek ve bütün dikkatleri üzerine çekecek. 2019 otoyolu bittiği zaman üç saatte İzmir’de olacaksınız. Büyük iller büyükşehirler birleşiyor. 2023 Ankara-İzmir hızlı tren hattı da sınırları kaldıracak. Bu ulaşım hatlarıyla beraber İzmir’in önümüzdeki 10 yıl içinde muazzam bir kalkınma hedefi ortaya konulacak.  İzmir  henüz istenen seviyeye gelmedi. Bu projede Emlak Konut’un da olması bölgenin kalkınmaya yüz tuttuğunun da habercisi. İzmir, yapımı devam etmekte olan otoyolun 2019’da bitmesi ile büyükşehirlerin kesişme noktası olacak. İstanbul’dan üç saatte İzmir’e ulaşılacak. 2023’te tamamlanacak Ankara-İzmir hızlı tren hattı da sınırları kaldıracak. Bu ulaşım hatlarıyla beraber İzmir’in önümüzdeki 10 yıl içinde ciddi bir talep görmesini bekliyoruz. 

iNŞAAT SEKTÖRÜNÜN BÜYÜMESi SÜRECEK

İnşaat sektörünü değerlendirir misiniz? 

Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde konut sektöründe daralma olması söz konusu değil. Yapı risklerini de dikkate aldığınızda konuttan vazgeçmek mümkün değil. Ekonominin lokomotifi inşaat olduğu için konutta daralma olacağını düşünmüyoruz. Hele bizim projemizde; İzmir gibi yüzde 18.5 ile geçen yıl dünyada en yüksek prim yapmış ikinci şehirden bahsediyoruz. Elbette artan girdi maliyetlerinden dolayı eski kar marjları yok ama sektör içinde barındırdığı potansiyelden dolayı büyümeye devam ediyor.

http://www.pekerlerinsaat.com/


Geri Dön