25 / 04 / 2024

Pendik Devlet Hastanesi yenileniyor!

Pendik Devlet Hastanesi yenileniyor!

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ve Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ilçede yapılacak sağlık yatırımlarını masaya yatırdı.



 

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’la Ankara’da görüştü. Pendik Belediyesi'nde yer alan habere göre, Pendik’e yapılacak sağlık yatırımlarının ele alındığı görüşmede devlet hastanesinin yıkılıp yeniden yapılması bakanlığın yatırım programı kapsamına alındı. Uzun yıllar Pendikliye hizmet veren ve ihtiyaçları karşılamakta zorlanan binanın yerine daha büyük, daha modern ve teknolojik imkânlarla donatılmış yeni bir hastane yapılacak. Uzun uğraşlar sonucunda hastanenin arkasında kalan alan, eğitim tesisi fonksiyonundan sağlık tesisi alanına çevrildi. Böylelikle 2 bin metrekare mevcut alanda hizmet veren hastanenin yeni binası 5 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek.

Yenişehir’e rehabilitasyon hastanesi

Bakan Demircan’la yapılan görüşmede Pendik Yenişehir Mahallesi’ne de bir Rehabilitasyon Merkezi yapılacak. Mahallede yer alan yaşam korusu mevkiinde inşa edilmesi planlanan hastanenin yapımı, 2019 yılı yatırım programına alındı. Görüşmenin diğer bir konusu ise Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Her gün binlerce hasta kabul eden hastanenin kapasitesinin artırılması konusunda da görüş birliğine varıldı. Buna göre hastanenin yanına bir ek bina inşa edilecek.

 


Geri Dön