29 / 03 / 2024

Pendik'teki Türk-Macar Dostluk Parkı açıldı!

Pendik'teki Türk-Macar Dostluk Parkı açıldı!

Pendik Belediyesi Yenişehir Mahallesi’nde hayata geçirdiği Türk-Macar Dostluk Parkı’nın açılışını dün gerçekleştirdi.




Yenişehir Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Türk-Macar Dostluk Parkı’nın açılışı, 23 Nisan Pendik Uluslararası Çocuk Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleşti. Açılış renkli görüntülere sahne oldu.


Parkın açılışı nedeniyle düzenlenen törene Pendik  Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin  ve kardeş şehir Kispest Belediye Başkanı Peter Gajda’nın yanı sıra Macaristan Parlamento Başkan Vekili İstvan Hiller, Macaristan İstanbul  Başkonsolosu BalazsHendrich, Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek ve çok sayıda davetli katıldı.


Parkı, Macar yetkililerle birlikte gezen Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “KispestBelediyesi ile Pendik  Belediyesinin 2010 yılından beri yürüyen kardeşlik faaliyetleri var. 2012 yılında Kispest Belediyesi  Mustafa Kemal Atatürk Parkı'nı hayata geçirdi. Yunus EmreEnstitüsü’nde ortak çalışmalarımız devam ediyor. Bugün de bu çerçevede bu dostluğu pekiştirmek, daha kalıcı hale getirmek amacıyla güzel bir parkımıza Türk-Macar Dostluk Parkı adını verdik. Kispest Belediyemizle ortak bir çalışma olarak ortaya koyduk. Macarlar, İstanbul'a geldiği zaman ziyaret edebilecekleri bir yer olması için çalışma halindeyiz. Bugün 23 Nisan. Çocukların diliyle bizde barışın dostluğun konuşulduğu bir gün. Birlikte çocuklarımıza bayramın hediye edildiği bir günde bir de park hediye edelim istedik. Türk-Macar Dostluk Parkı'nın bugün açılışını yaptık.” dedi.


Kispest Belediye Başkanı Peter Gajda da Türk-Macar Dostluk Parkı’nı iyi ilişkilerin bir meyvesi olarak nitelendirerek Pendik Belediyesine teşekkür etti. Macaristan Parlamento Başkan Vekili İstvan Hiller, bu şekilde hayata geçen projelerin devam etmesi temennisinde bulundu. 


Devasa “Sihirli Küp” yerleştirildi


Pendik Belediyesi tarafından tasarlanan Türk-Macar Dostluk Parkı titizlikle inşa edildi.  Parkın içerisinde oyun grupları ve dinlenme alanlarının yanı sıra dönemin efsanevi Macar Futbolcusu Ferenc Puskas’ın heykeli ve Pal Sokağı Çocukları Panosu gibi Macarları simgeleyen önemli değerlerin tanıtımı 2 bin 900 metrekarelik parkta yine Macar Ernö Rubik’in icadı “Sihirli Küp” adlı oyuncağın büyük ölçeği de bulunuyor.


Puskas’ın adı verilen halı sahada özel maç


Pendik Belediye Başkanı Dr, Kenan Şahin, TürkıMacar Dostluk Parkı Açılış Töreni sonrasında protokol üyeleri ve misafirlerle birlikte Puskas’ın adının verildiği halı sahada futbol maçı yaptı. 5’er dakika olmak üzere 2 devre halinde oynanan maç, keyifli anlara sahne oldu. Günün anısına ağaç dikiminin de gerçekleştirildiği programda çocuklara Macar Yazar Molnar'ın Pal Sokağı Çocukları Kitabı ve Rubik Küpleri hediye edildi.



Pendik Belediyesi




Geri Dön