Penguen Sitesi'nde dönüşüm başlıyor! Tuzla'ya 792 konutluk yeni proje geliyor!

Kentsel dönüşüme giren Tuzla Penguen Sitesi'nin yerinde 792 konutluk yeni proje inşa edilecek. Dilek Grup imzası ile yükselecek yeni proje 4 milyar 97 milyon 326 bin TL'ye mal olacak.
İstanbul Tuzla’da yer alan Penguen Sitesi kentsel dönüşüme giriyor. Dilek Grup imzası ile yükselecek olan yeni projede 792 konut ve 8 dükkan yer alacak.
Merakla beklenen yeni proje Tuzla ilçesi Merkez Mahallesi 8457 Parsel üzerinde yükselecek. Maliyeti 4.097.326.436,00 TL olarak açıklanan yeni proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru yapıldı ve ÇED süreci başladı.
Arsa alanı 21 bin 159,78 metrekare olarak açıklanan kentsel dönüşüm projesi için arsa satış karşılığı gelir paylaşımı sözleşmesi yapıldı.
İnşaat alanı 125 bin 684,86 metrekare olarak açıklanan proje A, B, C, D, E, F olmak üzere toplamda 6 blok olarak yükselecek.
Paylaşılan detaylara göre bloklardan A blok 7 normal kat+1 Zemin kat + 3 bodrum, B ve C bloklar 7 normal kat + 1 Zemin kat + 5 bodrum, D, E ve F blok ise 7 Normal kat+1 Zemin kat + 4 bodrum olacak olup, A blok 3. Bodrum B, C, D, E ve F blokların 4 ve 5 bodrum katlar otopark alanı olarak projelendirildi.
Penguen Sitesi yerinde yükselecek olan yeni konut projesinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon üstü konutlar yer alacak.
Proje kapsamında 1 adet kapalı yüzme havuzu, 1 adet fitness, 2 adet soyunma odası, 2 adet wc bay/bayan ve 6 adet duş bay/bayan yer alacak. Söz konusu projenin yeşil alan içerisinde peyzaj alanı, yürüyüş ve bağlantı yolları ve çocuk oyun alanlarına yer verilecek.
Kapıcı dairesinin yer almayacağı projede yangın merpeni, yangın güvenlik holü, sığınak, pano odası, normal asansör ve mekanik-teknik alanlara yer verilecek.
ANA YOLLARA YAKINLIĞIYLA DİKKAT ÇEKİYOR
Penguen Sitesi yerinde yükselecek olan yeni konut projesinin alanında konutlar, siteler, cami ve okul yer alıyor.
Paylaşılan detaylara göre proje alanının 15 metre güneyinde H. Muatafa İmamoğlu Camii, 15 metre batısında Tuzla Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi, 220 metre güney batısında İBB Tuzla Kafkale Spor Kompleksi yer alıyor.
Proje alanı Fuji Yama Sokakta bulunmakta olup bulunduğu yer itibariyle ana yollar yakınında olduğundan ulaşıma uygun bir noktada bulunuyor.
İNŞAAT AŞAMASINDA 150 KİŞİ ÇALIŞACAK
İnşaat aşamasında 150 kişinin çalışması planlanan projenin inşaat çalışmalarının 24 ay sürmesi planlanıyor. Bunun 15 ayının kaba inşaat, 5 ayının ince inşaat ve kalan 4 ayının altyapı ve peyzaj çalışmaları için ayrılacağı düşünülüyor.
Projenin işletmeye açılış tarihi 2027 yılının Haziran ve Temmuz ayı olarak açıklandı.