26 / 04 / 2024

Perakende devi Magnit 9 saatte bir şube açıyor!

Perakende devi Magnit 9 saatte bir şube açıyor!

Rus perakende çarı, Walmart'ın duraksamasından faydalanıyor. İşte Walmart'ın yeni rakibi. Sergey Galitskiy, kıtanın doğusundan başlayarak, bir bir Avrupa'nın en büyük perakende zincirlerini solluyor.



Rus perakende Magnit'in, yürüttüğü büyüme politikalarıyla Alman Metro, Hollandalı Royal Ahold ve Fransız rakibi Carrefour'u geçerek iki ay sonra bölgenin Tesco'dan sonra ikinci en büyük zinciri olması bekleniyor.


Yatırımlar öyle boyutlara ulaştı ki, şirketin 15.8 milyar dolar değere ulaşmasının ardından Galitskiy attığı bir tweette şöyle diyor: "Yatırımcılar çıldırdı!"


Dünya perakende lideri Walmart 2008'den bu yana Rusya'da. Walmart'ın 4 yıllık mücadelesinde duraksadığı her an, Magnit yeni bir adım atıyor ve neredeyse her 9 saatte bir şube açarak genişliyor. Magnit önümzdeki ay 6.000'inci şubesini açacak ve büyüme hiç de yavaşlayacak gibi görünmüyor.


Şirketin CEO'su 45 yaşındaki Sergey Galitskiy, daha önce P&G kozmetik ditribütörüyken, kurduğu perakende ağıyla, şimdilerde Wal-mart'a karşı taaruza geçiyor. 


17 Ağustos'ta Krasnodar'daki Genel Merkezinde, Bloomberg'e verdiği röportajda; "Bir fırsat geliştiğinde, girişimci ondan faydalanacak" diyor.

Rakibi Walmart için ise şunları söylüyor: "Walmart'ın yapıp da diğer perakendecilerin yapamayacağı hiçbir şey görmüyorum. Bu küçük çocukları korkutmak için anlatılan bir hayalet hikayesi gibi. -Eyvah, Walmart geliyor!- 1949'da Amerikalı general "Ruslar geliyor" diye bağırarak camdan aşağı atladı. Ama hiçbir şey olmadı. İşi yapan insanlardır; markalar değil."


Geçtiğimiz yıl, pazara daha hakim bir perakende zincirinin (X5 Retail Group) CEO'sunu transfer eden Walmart, şimdilik Rusya'da izleyeceği stratejiyi açıklamaktan kaçınıyor.


Galitskiy Fransız rakibi Auchan ve Alman rakibi Metro'nun performanslarının da etkileyici olmadığını dile getiriyor. X5'in açıklamalarına göre Auchan ve Metro Rusya pazarında 3. ve 4. sırada yer alırken yerel zincirler X5 ve Magnit ise 1. ve 2. sırada yer alıyorlar.


Retail News 


Geri Dön