24 / 04 / 2024

Peru Devlet Başkanı Martin Vizcarra'ya inşaat rüşveti soruşturması!

Peru Devlet Başkanı Martin Vizcarra'ya inşaat rüşveti soruşturması!

Peru Kongresi, ilk azil soruşturmasından sadece 51 gün sonra Devlet Başkanı Martin Vizcarra'yı görevden alma sürecini yeniden başlattı. Vizcarra 2011-2014 arasında Moquegua eyaletinin valisi olarak görev yaparken bir inşaat şirketinden 670 bin dolar rüşvet almakla suçlanıyor.



Peru Kongresi, ilk azil soruşturmasından sadece 51 gün sonra Devlet Başkanı Martin Vizcarra'yı görevden alma sürecini tekrar başlattı.

Kongre, dün yaptığı oylamayla, Vizcarra'nın görevden alınması ile sonuçlanabilecek azil soruşturmasını yeniden başlatma kararı aldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; karar, 40 "hayır" oyuna karşılık 60 milletvekilinin "evet" oyu ile onaylandı.

Kararda, Vizcarra'nın 2011-2014 arasında Moquegua eyaletinin valisi olarak görev yaparken bir inşaat şirketinden 670 bin dolar rüşvet almakla suçlandığı belirtildi. 

Yine Kongrede 9 Kasım'da yapılması beklenen oturumda, bu sefer Vizcarra'nın hakkındaki suçlamaları cevaplaması bekleniyor. Devlet Başkanı Vizcarra ise yaptığı açıklamada, muhaliflerinin azil soruşturmalarını bir "gelenek" haline getirerek ülkeyi istikrarsızlaştırmaya kararlı olduğunu belirtti.

Meksika'da inşaat firmasından rüşvet almakla suçlanan Lozoya mahkemeye çıktı!

 


Geri Dön