29 / 03 / 2024

Pizzabulls Londra'da da şube açacak!

Pizzabulls Londra'da da şube açacak!

Yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan Pizzabulls, şube sayısını 47’ye yükseltti. Yurtiçinde ve yurtdışında franchising sistemiyle yeni şubeler açacak. Yatırım bedeli 90 bin dolar...



TÜRKİYE’DE dışarıda yeme içme alışkanlığı hızla yaygınlaşıyor ve bir sosyalleşme aracı olarak görülüyor. Artan talep karşısında yeme içme sektöründe muazzam bir rekabet var. Bu alanlardan biri de pizza pazarı. Pazar müthiş bir büyüme hızı yakaladı. Pizza hemen her kesimden insanın tüketebileceği bir yemek haline geldi.

Peki, ne oldu da pizza Türkiye’de bu kadar popüler hale geldi? Sektör temsilcilerine göre, bu durumun birçok nedeni var. Bunların başında kuşkusuz, farklı pizza türlerinin Türk tüketicisinin beğenisini kazanması geliyor. 1990’lı yıllarda sadece Amerikan tarzı, kalın hamurlu pizza servisi yapan firmalar vardı. Şimdi ince hamurlu, sosunda ve hamurunda sızma zeytinyağı bulunan ve odun ateşinde pişirilen çeşitler dikkat çekiyor. Tabii artan rekabet ve promosyonlarla fiyatın düşmesi de pazarın büyümesine katkı sağladı. Pizza tüketimindeki bu hızlı büyüme süreci girişimcilere cazip fırsatlar yaratıyor. Bunlardan biri de Pizza Bulls...

KARADENİZ'DE İLGİ YÜKSEK

Para'daki habere göre, 2006’da yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan Pizza Bulls’un şube sayısı 47’ye yükseldi. Şirket yaklaşık iki ay önce de yurtdışında ilk şubesini Londra’da açtı. Firmanın CEO’su Cavit Can Kırbeyi, “Yurtdışına açılma zamanı geldi. Dünyanın en büyük pizza tüketicisi İngiltere’yi Türk pizzası ile tanıştıracağız” diyor. Şirket, Ingiltere’nin ardından Iran ve Azerbaycan’dan gelen teklifleri de değerlendirmeye almış. Kırbeyi, iç pazarda pizzayı tatmamış büyük bir kitlenin olduğunu belirterek bu alandaki potansiyelin oldukça yüksek olduğunu söylüyor. Büyürken franchi-se modelini tercih eden firmanın şubelerinin 43’ü yatırımcılara ait. Ağırlıklı olarak İstanbul’da bulunan markanın Karabük, Samsun, Eskişehir, Safranbolu ve geçen yıl zincire katılan Rize ile Trabzon’da şubeleri var.

İKİ YILDA AMORTİ EDİYOR

Karadeniz’in pizzayı sevdiğini söyleyen Kırbeyi, bölge yatırımcılardan yoğun ilgi gördüklerini söylüyor. Bu yıl Trabzon’da markanın ikinci şubesi açılacak. Onu Ordu ve Giresun takip edecek. Yeni açılacak şubeler için Kayseri, Malatya, Konya, Bursa, Ankara, Antalya, Adapazarı ve İzmit’e öncelik verilecek. Bir şubenin yatırım bedeli 90 bin dolar+KDV olarak belirlenmiş. Kırbeyi, “Bir şube iki yılda kendini amorti edebiliyor” diyor.

Pizzabulls 2018 sonunda 70 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Bunun için hazırlıklarını tamamlayan şirket, altyapı yatırımlarım tamamladı. Bunun için 1 milyon dolarlık yatırım yapılmış. Üretim, çağrı merkezi, lojistik gibi birçok birim İstanbul Ümraniye’deki merkezde toplandı. Pizza hamurundan tatlılara tüm ürünler burada hazırlanıp şubelere sevk ediliyor. Firma altyapı yatırımları ile şirket cirosunu da yüzde 50 oranında artırmış. Geçen yıl 50 milyon TL ciro yapan şirketin gelecek yıl hedefi ise 70 milyon TL.


Geri Dön