18 / 04 / 2024

Polat Holding Piyalepaşa'daki karma projesine başlıyor!

Polat Holding Piyalepaşa'daki karma projesine başlıyor!

Konut, ofis, otel ve açık havada alışveriş merkezinin bulunacağı projeyi hayata geçirmek için Polat Holding ve kentsel dönüşüm ekibi 85 dönümlük dev arazide bina sahiplerini ikna turuna çıkıyor.



Konut, ofis, otel ve açık havada alışveriş merkezinin bulunacağı projeyi hayata geçirmek için Polat ve kentsel dönüşüm ekibi 85 dönümlük dev arazide bina sahiplerini ikna turuna çıkıyor. Gayrimenkul ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Polat Holding, İstanbul Piyalepaşa'da bir parçasını 15 yıldan bu yana topladığı 85 dönümlük dev arazi üzerinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesini görücüye çıkardı. 600 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek projede 902 konutun yanı sıra, 50 bin metrekarelik ofis alanı, 400 odalık otel ve üzeri açık alışveriş merkezi bulunacak. Eski Galatasaray Başkanı Polat, son dönemde futbol maçı bile izlemeyip projeye odaklandığını söylüyor. 


METREKARESİ 3 BİN DOLAR OLACAK


Yıl sonuna doğru temeli atılması beklenen projedeki konutların metrekaresinin 3 bin dolardan başlaması planlanıyor. Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Piyalepaşa ile ilgili arazi toplamaya 15 yıl önce başladıklarını belirterek "Arazileri oluşturmak çok zamanımızı aldı. Bölge ve piyasa hazır olunca projeye başlama kararı aldık" diye konuştu. 


DÖNÜŞECEK DAİRELER İÇİN EMLAK OFİSİ AÇTI 


Adnan Polat, projedeki 219 bina içerisinde tapusu elinde olan 400 kişinin dairelerine karşılık projeden daire vereceklerini belirtti. Haziran ayında başlayan görüşmeler kapsamında ruhsatlı bina sahipleriyle yüzde 70'lik kesimle anlaşma sağlanırken, inşaat alanı içerisinde kurulan emlak ofisinde ruhsatsızlara daire satışı, ruhsatlılara ise daire kiralama gerçekleştiriliyor. 


Polat, "Tapusu olmayanları, kent merkezi yakınlarında oturtmayı hedefliyoruz. Bakanlık bu kapsamda 100 metrekarelik daireye 30 bin lira verirken, biz 100 bin liralık daire gösteriyoruz" ifadelerini kullandı. 


Polat şöyle devam etti "fazla sayıda gecekondu vardı, şimdi ise burada dev projeler yükseliyor. Piyalepaşa'yı da bu kapsamda geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi. Polat, bölgenin Hacıhüsrev tarafının barındırdığı 2 bin konutla büyük dönüşüm potansiyeli taşıdığına işaret etti. Projenin mimarlığını Murat Kader'in üstleneceğini belirten Polat, mimarinin ise Selçuklu-Osmanlı tarzında hayata geçirileceğini kaydetti. 


Habertürk


Geri Dön