26 / 04 / 2024

Polimeks İnşaat Türkmenistan'da 500 milyon dolarlık iş aldı

Polimeks İnşaat Türkmenistan'da 500 milyon dolarlık iş aldı

Türkmenistan'da faaliyet gösteren Polimeks İnşaat şirketi yaklaşık 500 milyon dolarlık ihaleleri kazandı



Türkmenistan'ın imarında söz sahibi olan Türk şirketlerinden Polimeks İnşaat başkent Aşkabat'ta askeri okul ve dinlenme tesisinin yanı sıra çevre düzenlemesi, parkların yenilenmesi ve fıskiye inşaatını üstlendi.

Türk şirketi 327 milyon 400 bin dolara Türkmenistan Savunma Bakanlığı için Harp Enstitüsü ek binalarını, son derece modern subayevi ve 600 öğrenci kapasiteli askeri okulu inşa edecek. İnşaatın Şubat 2010'da başlayıp, Ekim 2011'de tamamlanacağı açıklandı.

Aşkabat Şehir Valiliğinin açmış olduğu ihaleyi de kazanan Polimeks şirketi 90 milyon 300 bin dolara dinlenme ve eğlence tesisi kuracak. Tesisin inşaatına Mart 2010'da başlayıp, Ekim 2011 hizmete açılacağı belirtildi.

Bunun yanı sıra Polimeks İnşaat, Tarafsızlık Anıtını yıkarak, Aşkabat'a yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Köpetdağı'nın eteğinde 95 metre yüksekliğinde Tarafsızlık Binasını inşa edecek. Şirket, Aşkabat'ın simgesi durumundaki Tarafsızlık meydanındaki resmi geçit tribününü de yıkarak, yerine 7500 metre karelik alanda yeni bir tribün inşa edecek. Polimeks şirketi Aşkabat'ın en büyük caddeleri üzerindeki fıskiyeleri de yenileyecek.

-TARAFSIZLIK ANITI YIKILACAK-
Türkmenistan'ın simgesi olan Tarafsızlık Anıtı daha önce de Polimeks İnşaat tarafından kurulmuştu. Türkmenistan'ın tarafsızlığını simgeleyen ve halk arasında "Üç Ayak" olarak bilen Tarafsızlık Anıtı 3 ayak üstünde 75 metre yükseklikte ve içinde restoran ve seyir terasları bulunuyor. Anıtın üzerinde Türkmenistan Kurucu Devlet Başkanı Şaparmurat Türkmenbaşı'nın üzeri altın kaplama bronz heykeli yer alıyor. Bu heykel ise özel bir sistemle anıtın çevresinde 24 saatte 1 tur dönerek şehrin her yerinden izlenebiliyor. Bu kompleks içinde yer alan 1948 yılındaki Aşkabat depreminde ölenlerin anısına yapılan deprem müzesinin üzerinde 38 ton ağırlığında bir bronz heykel de bulunuyor. Ayrıca müze içerisinde deprem sonrası çekilen fotoğraflar sergileniyor.
AA


Geri Dön