27 / 04 / 2024

Polyak Eynez Enerji Kınık'a 100 milyon Euro'luk yatırım yapacak!

Polyak Eynez Enerji Kınık'a 100 milyon Euro'luk yatırım yapacak!

Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Şirketi, İzmir'in Kınık ilçesinde 100 milyon euroluk yatırım kararı aldı. Elmadere'de kömür ocağı sahası işletecek olan şirket, Değirmencieli'nde ise termik santral kuracak




Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Şirketi, İzmir'in Kınık ilçesinde 100 milyon euroluk yatırım kararı aldı. Elmadere'de kömür ocağı sahası işletecek olan şirket, Değirmencieli'nde ise termik santral kuracak. Kınık ekonomisine büyük katkı sağlayacak projelerden maden ocağı 30 ay sonra işletmeye açılacak. Termik santral ise beş yıl sonra üretime başlayacak.


Ekonomiye büyük katkı

Şirketin ortakları Polat Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Polat ile Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Elmadere köyündeki kömür madeni sahasında incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından ikili, şirket yetkililerinden bilgi alıp termik santralın kurulacağı komşu Değirmencieli köyüne geçti. Burada da bir süre inceleme yapıp bilgi alan Polat ve Özyeğin, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Polat Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Polat, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Maden ocağımız, Kınık ekonomisine ciddi katkı sağlayacak. Kınık'ta ciddi bir yatırım yapıp hem ekonomik olarak hem de sosyal projelerle bölge halkının kalkınması için elimizden geleni yapacağız." 


Dünya ölçeğinde

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin de Türkiye'nin en modern madeni ve santralını kuracaklarını belirterek, "Mekanik anlamda dünya standartlarında bir maden ocağı ve termik santralı kuracağız. Şu an galerisine başladığımız maden ocağımızda yaklaşık 30 ay sonra kömür çıkarmaya başlamış olacağız" dedi. Şirket, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 madenciden Elmadere köyünde olan 11'inin cenazelerinin kendisine ait maden sahasındaki araziye defnedilmesini sağlayıp buranın şehitlik haline getirilmesi sözünü vermişti.



Yeni Asır


Geri Dön