26 / 04 / 2024

POMEM mülakatları nerede yapılıyor? 28. Dönem POMEM mülakat sınav giriş belgesi…

POMEM mülakatları nerede yapılıyor? 28. Dönem POMEM mülakat sınav giriş belgesi…

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 28. Dönem POMEM mülakat sınav yerleri açıklandı. Adaylar, mülakat yerlerini Polis Akademisi Başkanlığı’nın internet sayfasından öğrenebilecek. POMEM sınav giriş belgesi, e-Devlet’ten de görüntülenebilecek.



Polis olmayı bekleyen binlerce adayın başvuruda bulunduğu 28. Dönem POMEM mülakatları için geri sayım başladı. POMEM mülakatları, ilan edilen sınav merkezlerinde yapılacak. Adaylar, mülakat sınavına tabii olacak. 

POMEM SINAV YERLERİNİ AÇIKLADI

Polis Akademisi tarafından yapılan sınav yeri duyurusu şu şekilde;

28. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında, aday değerlendirme ve seçme sınavı Mülakat Sınavı aşamasına katılacak olanlar sınav tarihlerini, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet sayfasından sorgu yaparak öğrenebileceklerdir. 

Paylaşılan sınav tarihi ve sınav merkezinde adaylar, Mülakat Sınavına tabi girecek. Öte yandan adaylara posta yolu ya da değişik iletişim araçlarıyla sınav giriş belgesi postalanmayacak. İnternet üzerinden yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğini taşıyor.

Adayların, sınav merkezine girişte yanlarında ses ve görüntü kayıt cihazı, cep telefonu ya da bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekir.

POMEM SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN

POLİS AKADEMİSİ MÜLAKAT SINAVI NASIL YAPILACAK?

Fiziki Yeterlilik Sınavında başarılı olanlar, Mülakat Sınav Komisyonu’nca Mülakat Sınavına tabi tutulur. Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu ile ilgili düşünmesi ve sunum yapması adına zaman tanınır. Konuyla alakalı komisyon tarafından adaya sorular sorulabilir. 

 POMEM mülakatları nerede yapılıyor? 28. Dönem POMEM mülakat sınav giriş belgesi…

Değerlendirmede adayın;

a) Kendisinden istenileni kavrama,

b) Konu hakkında bilgi düzeyi,

c) İfade etme yeteneği,

ç) Beden dilini kullanma becerisi,

d) Özgüveni,

olmak üzere beş farklı kritere göre ve her bir kriter 20 puan olmak üzere toplamda 100 tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakatta başarılı olabilmesi adına 100 puan üzerinden en az 70 puan alması gerekiyor.

Polis adayları dikkat! 28. Dönem POMEM mülakat yeri ve tarihi açıklandı! İşte ayrıntıları...


Geri Dön