23 / 04 / 2024

Prime Development konuta 1.5 milyar dolar getiriyor

Prime Development konuta 1.5 milyar dolar getiriyor

Prime Development, emlak sektörüne 1.5 milyar dolar yatıracak. Şirket ortağı Wilmowsky ‘AVM ve orta gelir grubuna konut üreteceğiz' dedi



Alman Prime Development Ortak ve Yöneticisi Dr. Philipp Von Wilmowsky, Türkiye'ye emlak alanında 2 yılda 1.5 milyar dolar yatırım yapacaklarını söyledi. Wilmowsky, Prime Development'ın Türkiye'deki yatırımlarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında, şirketin Türkiye pazarında 10 yıllık bir deneyime sahip olduğunu belirtti. Bugüne kadar 18 milyar Euro'yu yönettiklerini dile getiren Wilmowsky, 8 ülkede daha çalıştıklarını ve 50'den fazla alışveriş merkezi ile 20'yi aşkın proje geliştirdiklerini ifade etti.

YILSONU BAŞLIYOR

GAZETECİLERİN sorularını da yanıtlayan Wilmowsky ‘Alışveriş merkezlerinin yanında konut yapmayı da düşünüyoruz. Yatırımlarımızın yüzde 30'u konut olacak. Bu yılın sonuna doğru başlamak istiyoruz. Çok lüks olmayan, orta fiyat segmentinde konutlar yapacağız. Niyetimiz; 1.5 milyar doları 2 yıl içinde yatırmak' diye konuştu.

KÜÇÜK ŞEHİRLERE YATIRIM

ALIŞVERİŞ merkezi yatırımlarının büyük şehirler yerine küçüklere yapılacağını söyleyen Wilmowsky ‘Türkiye'de 12 şehre daha yatırım yapacağız. Büyük şehirlerde yeterince alışveriş merkezi var. Daha küçük şehirlere yatırım yapacağız' dedi. Prime Development Mimari ve Planlama Direktörü Yasemin Gün Altay da, Prime Mall Antakya ve İskenderun projelerini tanıttı. Prime Development'ın Türkiye'deki ikinci yatırımı olan ve 2009'un son çeyreğinde temeli atılacak Prime Mall Antakya için yaklaşık 18 aylık yapım süresi öngörüldüğünü anlatan Altay, Prime Mall Antakya'nın, şehrin ilk alışveriş merkezi olduğunu söyledi. (Star)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Almanlar Türkiye emlak pazarına hızlı girdi

Alman Prime Development, Türkiye'de iki yıl içinde 1.5 milyar dolarlık emlak yatırımı yapacağını açıkladı.Firmanın şu anda İskerun'da inşaatını sürdürdüğü AVM'nin 2010'da açılacağını söyleyen Prime Development Kurucu Ortağı Philipp von Wilmowsky, söz konusu yatırımın yüzde 30'unu ise konut yatırımlarına ayırdıklarını kaydetti.

KOVBOY DEĞİLİZ

 İzmir, Adana, Antep ve İstanbul'un da aralarında olduğu 12 ilde yatırım yapacaklarını söyleyen Wilmowsky, Antakya'da projesini tamamladıkları AVM'nin inşaatına da gelecek yıl başlayacaklarını söyledi. Türkiye'de yatırımlarını kalıcı olarak düşündüklerini belirten Wilmowsky “Kovboy değiliz. Bir-iki yıl yatırım yapıp satmaya gelmedik. Uzun yıllar Türkiye'de olacağız ve bize göre Türkiye yatırım için şu anda Avrupa'daki en önemli ülke” diye konuştu. Wilmowsky kriz nedeniyle yatırım planlarında bir değişme olmadığını, aksine krizin geçmesi konusunda yatırımlarıyla destek olmak istediklerini kaydetti.

PROJELER DURDU

Antakya ve İskenderun'un yıllık milyar euro harcama yaptığına değinen Wilmowsky, bölgede devam eden üç projenin finansman sıkıntısı nedeniyle durduğunu aktardı. Bölgeyi iyi tanımadan yapılan yatırımlar nedeniyle bazı alışveriş merkezlerinin öleceğini kaydeden Wilmovsky, “İnsanlar alışveriş için Hatay'dan Adana'ya gidiyorlar.

Bu bölgede AVM yok çünkü. Ama örneğin Denizli'de pek çok yatırım yapıldı ve bazıları boş duruyor” diye konuştu. Şirketin, Münih merkezli AM Alpha şirketinin bir iştiraki olduğunu belirten Wilmovsky, köklü sanayici ailelerden Ekhart ailesinin de yatırımcılar arasında yer aldığını, bu ailelerin eğitimden sağlığa pek çok alanda sosyal projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. (Bugün)

Akdeniz'e 2 yeni AVM geliyor

Türkiye'ye 1.5 milyar dolar yatırım yapacak Alman yatırım grubu Prime Development, İskenderun ve Hatay'a 350 milyon dolar yatırımla iki alışveriş merkezi kuracak

Akdeniz Bölgesi'nin öne çıkan iki kenti İskenderun ve Hatay, alışveriş sektörüyle de öne çıkmaya hazırlanıyor. Alman gayrimenkul yatırım şirketi Prime Development, toplam 350 milyon dolar yatırımla bu iki kentte alışveriş merkezi kuracak.

Şirket, Türkiye genelinde de 12 kente toplam 1,5 milyar dolar değerinde alışveriş merkezi ve konut projesi yatırımı yapacak.

Prime Development Ortağı Philipp von Wilmowsky, amaçlarının Türkiye'de uzun yıllar kalmak olduğunu belirterek, öz kaynakla yatırım yaptıklarından ötürü krizden en az etkilenen firmalardan biri olduklarını söyledi.

Wilmowsky, Türkiye'de son zamanlarda açılan birçok alışveriş merkezinin know-how eksikliği yüzünden kısa zamanda kapanacağını savundu.

Prime Development Türkiye'ye yapacağı yapacağı yatırımın yüzde 70'ini alışveriş merkezi, yüzde 30'unu da konut projeleri olarak hayata geçirecek. Wilmowsky, yıl sonuna doğru da geniş halk kitlelerine hitap edecek orta segmentte konutlar üretmeyi planladıklarını söyledi.

130 mağazadan oluşacak Prime Mall İskenderun'un Mart 2010'da açılması hedefleniyor. Prime mall antakya'nın inşaatına ise 2010 da başlanacak. (Sabah Emlak)

Prime Development 1.5 milyar dolarlık AVM ve konut yapacak

Prime Development Ortak ve Yöneticisi Dr. Philipp Von Wilmowsky, Türkiye'ye emlak alanında 1.5 milyar dolar yatırım yapmak istediklerini bildirdi. Wilmowsky, Prime Development'ın Türkiye'deki yatırımlarına ilişkin Çırağan Sarayı'nda dün düzenlenen basın toplantısında, şirketin Türkiye pazarında 10 yıllık bir deneyime sahip olduğunu belirtti.
Prime Development olarak bugüne kadar 18 milyar euroyu yönettiklerini dile getiren Wilmowsky, 8 ülkede daha çalıştıklarını ve 50'den fazla alışveriş merkezi ile 20'yi aşkın proje geliştirdiklerini ifade etti. Türkiye'ye uzun vadeli bir yatırım yapmak için geldiklerini vurgulayan Wilmowsky, şunları kaydetti: "Türkiye'ye emlak alanında 1.5 milyar dolar yatırım yapmak istiyoruz. Böylelikle 10 veya 12 projemiz olacak. Geçen yıl, 215 milyon dolarlık yatırım hacmine ulaştık. Bu projelerle yaklaşık 750 milyon dolar değerinde alışveriş merkezleri yaratacağız.

Biz Türkiye'ye gelip de 2-3 sene sonra başka ülkelere gitmek istemiyoruz. Yatırımlarımızı Türkiye'de devam ettirmek istiyoruz. Finans anlamında da çok büyük deneyimlere sahibiz. Banka krizlerinin üstesinden gelebilmek için banka desteği almadan çalıştık. Yatırımlarımızı kendi sermayemizle yapıyoruz."
 
Yüzde 30'u konut olacak

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Wilmowsky, bir gazetecinin, "Yatırımlarınızın hepsi alışveriş merkezi mi olacak?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Alışveriş merkezlerinin yanında konut yapmayı da düşünüyoruz. Yatırımlarımızın yüzde 30'u konut olacak. Bu yılın sonuna doğru başlamak istiyoruz. Çok lüks olmayan, orta fiyat segmentinde konutlar yapacağız. Geniş bir halk tabakasına hitap etmeyi amaçlıyoruz. Niyetimiz; 1.5 milyar doları 2 yıl içinde yatırmak..."   

Prime Development Mimari ve Planlama Direktörü Yasemin Gün Altay da, Prime Mall Antakya ve İskenderun projelerini tanıttı. Prime Development'ın Türkiye'deki ikinci yatırımı olan ve 2009'un son çeyreğinde temeli atılacak Prime Mall Antakya için yaklaşık 18 aylık yapım süresi öngörüldüğünü anlatan Altay, Prime Mall Antakya'nın, şehrin ilk alışveriş merkezi olduğunu söyledi. Prime Mall İskenderun hakkında da bilgi veren Altay, alışveriş merkezinin Prime Development'ın Türkiye'deki ilk yatırımı olduğunu ifade etti. Prime Mall İskenderun'un temelinin geçen yılın ağustos ayında atıldığını hatırlatan Altay, burası için ise 1.5 yıllık yapım süresi öngörüldüğünü anlattı. (Referans)

Almanlar 1.5 milyar $'lık yatırıma AVM ile başlıyor

Alışveriş merkezi yapım ve yönetim hizmetleri vermek üzere kurulan Alman Prime Development, Türkiye'de alışveriş merkezi ve konut projeleri için 1.5 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı

Türkiye'de 10 yıldır alışveriş merkezi (AVM) yapım ve yönetim hizmetleri veren, Alman yatırım firması Prime Development, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Şirket Ortak ve Yöneticisi Dr. Philipp Von Wilmowsky, 2 yıl içinde yüzde 70'i AVM, yüzde 30'u konut olmak üzere 1.5 milyar $'lık yatırım yapacaklarını açıkladı. Wilmowsky, ilk yatırımlarının İskenderun ve Antakya'da Prime Mall adıyla inşa edilecek AVM'ler olacağını belirtti. 350 milyon $'a mal olacak iki AVM'den ilkinin yapımına başlandığını, 2010'da hizmete gireceğini kaydeden Wilmowsky, “5 yıl içinde 10 AVM yapmayı planlıyoruz” dedi.
BİZİM İÇİN EN CAZİP ÜLKE TÜRKİYE

Türkiye'nin, Avrupa'da yatırım potansiyeli açısından gelecek vaad eden sayılı ülkelerden biri olduğunu kaydeden Wilmowsky, “Kısa vadeli düşünmüyoruz. 10-15 yılda amortisman bizim için yeterli. Krizden ve geçici sıkıntılardan bağımsız hareket ediyoruz. Banka kredisine ihtiyacılız yok. 8 ülkede 20'den fazla proje geliştirdik. Fakat bizim için en cazip ülke Türkiye. Öyle kalmaya devam edecek” dedi.

İlk temel 2008'de atıldı

Prime Development'ın Türkiye'deki ilk yatırımı Prime Mall İskenderun'un temeli Ağustos 2008'de atıldı. 86 bin metrekare inşaat alanına ve 36 bin metrekare de kiralanabilir alana sahip olan Prime Mall İskenderun'un 130 mağaza kapasitesi bulunuyor. Prime Development'ın Türkiye'deki ikinci yatırımı olan ve son çeyrekte temeli atılacak Prime Mall Antakya için yaklaşık 18 aylık yapım süresi öngörülüyor. (Yenişafak)


Geri Dön