27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan Manisa Akhisar depremi yorumu!

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan Manisa Akhisar depremi yorumu!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Manisa Akhisar'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Salı akşamı yaşanan deprem, güney kesimde yaklaşık 5 km’lik yılrtılmaya sebep oldu, Balıkesir, Sındırgı-Bigadiç’de daha büyük bir deprem yaratma olasılığı göz önünde tutulmalıdır" dedi...



Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Önceki depremlerin bu bölgedeki gerginliği boşaltmak için yeterli olmadığını, M6’lık gerginliği boşaltıncaya dek depremlerin süreceğini bildirmiştim. Öyle de oluyor" dedi. 

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ahmet Ercan, şunları yazdı:

-4 Şubat 2020 Salı akşamı 9 km derinde olan deprem önceki depremlerin süreği olarak, güney kesimde yaklaşık 5 km’lik bir yırtılma oluşturmuştur.

-Önceki depremlerin bu bölgedeki gerginliği boşaltmak için yeterli olmadığını, M6’lık gerginliği boşaltıncaya dek depremlerin süreceğini bildirmiştim. Öyle de oluyor.

-Bu bölgede depremlerin yıkıcı olması için M6,4’den büyük olması gerekmektedir.

-Ancak KG doğrultulu bu kırığın yıkıcı bir deprem oluşturması şaşırtıcı olur.

-Ne var ki, boşalma, yeni kırılmalarla kuzey-doğudaki Simav kırığıyla kesişmesi, er geç, Balıkesir, Sındırgı-Bigadiç’de daha büyük bir deprem yaratma olasılığı göz önünde tutulmalıdır.

-Bu büyüklükte depremlerin, İzmir, Manisa, Balıkesir’de yıkıcı olmayacağı kanısındayım.

-Bu dolaydaki yurttaşlarımızın tedirgin olmamasını öğütlerim.

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan Manisa Akhisar depremi yorumu!

 


Geri Dön