Kent Haberleri

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı: Sındırgı depremi hangi fayı tetikleyebilir?

Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Sındırgı depreminin hangi fayı tetikleyebileceğini açıkladı.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos akşamı yaşanan 6,1 büyüklüğündeki deprem pek çok ilden de hissedilmişti. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) 10 Ağustos tarihinde saat 19.53'te merkez üssü Balıkesir'in Sındırgı ilçesi olan 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Meydana gelen deprem mega kent İstanbul dahil 11 ilde şiddetli şekilde hissedildi.

Enkaz altında kalan 1 kişi hayatını kaybederken yine AFAD’ın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Sındırgı ilçesi olan 4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin, 10,97 kilometre derinlikte meydana geldiği açıklandı.

Sındırgı depremi pek çok kişinin gündeminde yer alırken, Prof. Dr. Osman Bektaş'tan da konu ile ilgili bir açıklama geldi.

Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş resmi sosyal medya hesabı https://x.com/profobektas üzerinden yaptığı paylaşımda Sındırgı depreminin hangi fayı tetikleyebileceğini açıkladı.


Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş’ın paylaşımı şu şekilde:

SINDIRGI DEPREMI HANGİ FAYI TETIKLEYEBILIR ?
Simav ve Gediz faylarının oluşturduğu  Uşak fay bloğu kenarlarında 1969,1970,1971,1995,2002 yıllarında M 6-7 depremlerini birkaç yıl gecikmeli stres transferiyle oluşturmuştur. 
Blok kenarlarına, özellikle batısı Manisaya dikkat !

Söz konusu paylaşıma gelen yorumlar şu şekilde: