Prof. Dr. Osman Bektaş: Deprem göçü güneyden Muğla’ya doğru devam edecek!
Deprem Bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda deprem göçünün güneyden Muğla’ya doğru devam edeceğini söyledi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, merkez üssü Ege Denizi Girit Adası olan 5 büyüklüğünde sarsıntı yaşandı.
Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Muğla'nın Datça ilçesine 253 kilometre uzaklıkta meydana gelen depremin, 5,39 kilometre derinlikte yaşandığı kaydedildi.
Pek çok kişi söz konusu bölgede yeni deprem olup olmayacağı ile ilgili araştırmalar yaparken, deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş'tan da bir son dakika açıklaması geldi.
Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş resmi sosyal medya hesabı https://x.com/profobektas üzerinden yaptığı paylaşımda deprem göçünün güneyden Muğla’ya doğru devam edeceğini söyledi.
Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş’ın paylaşımı şu şekilde:
14 MAYISTAN BERİ MUĞLA M6
Depremleriyle tehdit ediliyordu.
Bu gün oluşan M5,8 depremi bunun ispatıdır.
Grit-Rodos deprem kuşağı Gediz- Simav Faylarının oluşturduğu USAK DEPREM KÜMESINİ 57 yıldan beri M6-7 depremleriyle büyütüyor.
Deprem göçü güneyden Muğlaya doğru devam edecek.
Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş’ın paylaşımına şu yorumlar geldi: