10 / 03 / 2025

Prof. Dr. Osman Bektaş yanıtladı: 7.6’lık İzmit depremi neden İstanbul’a doğru devam etmedi?

Prof. Dr. Osman Bektaş yanıtladı: 7.6’lık İzmit depremi neden İstanbul’a doğru devam etmedi?

Prof. Dr. Osman Bektaş 7.6’lık İzmit depreminin neden İstanbul’a doğru devam etmediğini sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı.


Beklenen büyük İstanbul depremi son günlerin en çok konuşulan konuları arasında başı çekerken, uzmanlardan da konu ile ilgili olarak peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Pek çok uzman konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yaşanacak büyük depremde çok fazla can kaybı olacağını kaydederken, ‘Eli kulağında' denilen depremle ilgili çok önemli bir açıklama da Prof. Dr. Osman Bektaş’tan geldi.

Prof. Dr. Osman Bektaş resmi sosyal medya hesabı https://x.com/profobektas üzerinden yaptığı paylaşımda 
7.6’lık İzmit depreminin neden İstanbul’a doğru devam etmediğini sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı.

Prof. Dr. Osman Bektaş paylaşımında, “ Kuzey Anadolu Fayı tek taraflı ve aynı tür bir gerilmeyle kırılmıyor. İki taraflı kırılıyor. Doğusu basınç gerilmesi altında dar bir zonda Erzincandan batıya doğru kırılıyor. Batısı çekme gerilmesiyle geniş bir zonda doğuya doğru kırılıyor.” İfadelerini kullandı.



Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş'ın paylaşımı şu şekilde:

DEDİ: 1999 M 7,6 İZMİT DEPREMİ
Niçin İstanbul'a doğru devam etmedi ?
DEDİM : Kuzey Anadolu Fayı tek taraflı ve aynı tür bir gerilmeyle kırılmıyor. İki taraflı kırılıyor.
Doğusu basınç gerilmesi altında dar bir zonda Erzincandan batıya doğru kırılıyor.
Batısı çekme gerilmesiyle geniş bir zonda doğuya doğru kırılıyor.
DEDÎ : İzmit depremini Erzincandan İzmite doğru aktarılan gerilmeler başlatmadi mi?
DEDÎM : Hayır. Sismik kayıtlar ve uluslararası yayınlara göre İzmit depremi Marmaradan gelen 44 dakika süren mikro deprem dalgalarıyla başlatıldı.

 


Prof. Dr. Osman Bektaş’ın paylaşımına şu yorumlar geldi:

Montenegro gayrimenkul projeleri İstanbul’da tanıtılacak! Yeni yatırım modelleri anlatılacak

Kiracıdan bir taşla iki itiraf: İki sene önce 920 TL'ye oturduğum ev şu anda 20 bin TL, biz olmasak aç kalacaktınız!

Döviz getirili gayrimenkul yatırımında yeni rota Üsküp oldu!


Geri Dön