19 / 03 / 2024

Propa İnşaat, Kartal'da 150 milyon TL'lik projeye başlayacak!

Propa İnşaat, Kartal'da 150 milyon TL'lik projeye başlayacak!

Propa İnşaat, Kartal'da 150 milyon TL'lik proje geliştirecek Son olarak Zincirlikuyu'da ofis projesi tamamlayan Propa İnşaat, Yakacık'ta Yakacık Valf fabrikasının olduğu yere 150 milyon TL yatırımla yeni bir proje geliştirecek.



Propa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Can Reşit Özçiçek, 45 milyon TL'lik arsa maliyeti olan projenin 8 dönüm üzerine yükseleceğini belirtti. Projeyi 'hayalinin gerçeğe dönüşmesi' olarak tanımlayan Özçiçek, "Anıtsal bir proje olacak. Seçimden sonra lansmanım yapacağız. Eylül gibi başlar ve 24 ayda tamamlanır. Tek kuleden oluşan bina konut artı ticari birimlerden oluşacak" dedi. Propa İnşaat 1973'te aile şirketi olarak kurulmuş. İlk yıllarında konut siteleri ve alt ve üst yapı işleri gerçekleştiren şirket, 80'li yıllardan itibaren konut üzerine uzmanlaşmış. Şirketin 3'üncü kuşak temsilcisi olan ve 15 yılldır faal olarak iş hayatında yer alan Özçiçek, son 15 yılda Bodrum'da 6 proje yaptıklarını söyledi. Şirketin projeleri arasında Propa Bargylium, Propa Royal Resort, Propa Royal Residence, Propa Royal Blue, Propa Gizli Vadi Evleri, Propa Çorlu Park, Propa Sarıyer Park, Propa Aura Residence, Propa Ofis 1 ve Propa Plaza bulunuyor. 



Gayrimenkul yatırım fonu kurmayı planlıyor 


Özçiçek, bundan sonraki dönemde çok büyük projelerde olma gibi bir planlarının olmadığını belirtti. Butik çalıştıklarını dile getiren Özçiçek, "Levent'te yeni bir yer ile görüşüyoruz. Birkaç ufak prosedür kaldı. Bir de Kağıthane Piyalepaşa'da bir yer için görüşüyoruz. Olursa oralarda ofis ve residence projeleri geliştireceğiz" dedi. Özçiçek, önümüzdeki 3-5 yıl içinde 150 bin metrekarelik inşaat alanına ulaşmak istediklerini söyledi. Propa İnşaat'ın önümüzdeki dönem için bir diğer planı ise gayrimenkul yatırım fonu kurmak. Biriken gayrimenkul lerini değerlendirmek için böyle bir yola başvuracaklarını dile getiren Can Reşit Özçiçek, "ilk 6 ayda müracaat yapı izinleri alırız. İkinci yarıda ise fonu büyütmek istiyoruz" diye konuştu. 



Dünya


Geri Dön