Konkordato

PSS Cıvata’ya 3 ay geçici konkordato koruması!

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, mali sıkıntı yaşayan PSS Cıvata Bağlantı Elemanları Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. için 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, mali sıkıntı yaşayan PSS Cıvata Bağlantı Elemanları Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ile Erdoğan Özdemir için konkordato başvurusunu değerlendirerek, 31 Temmuz 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere üç ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Mahkeme, bu süreçte şirket ve şahıs adına kayıtlı tüm taşınır ve taşınmazların üçüncü kişilere devrini yasakladı. Ayrıca, borçluların mahkeme izni olmadan rehin tesis edemeyeceği, kefil olamayacağı ve işletmenin tesisatını devredemeyeceği hükme bağlandı.

Geçici mühlet süresince, borçlular aleyhine yeni icra ve iflas takibi başlatılamayacak, mevcut takipler ise durdurulacak.

Konkordato sürecinin sağlıklı yürütülmesi için mali konularda uzman Ebru Tepeuğur geçici konkordato komiseri olarak atandı. Alacaklılar, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 7 gün içinde mahkemeye başvurarak konkordato mühletine itiraz edebilecek.


İlan metni:

İ L A N
T.C. 
BURSA 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINDAN
ESAS NO : 2025/950 Esas
Davacılar , ERDOĞAN ÖZDEMİR (T.C. 457***) PSS CIVATA BAĞLANTI ELEMANLARI SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (Mersis No: 073***, Vergi No: 733***) ile arasında mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle; Yukarıda isimleri geçen davacılara 31/07/2025 tarihli tensip kararlarıyla birlikte ÜÇ (3) AYLIK GEÇİCİ KONKORDATO MEHLİ VERİLMİŞTİR.
1. Davacı- borçlular adına kayıtlı tüm taşınır ve taşınmaz malların üçüncü kişilere devri, ikinci bir karara kadar yasaklanmıştır. Borçlu, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemez, kefil olamaz, taşınmaz ve işletmenin devamlı tesisatını kısmen dahi olsa devredemez, takyit edemez ve ivazsız tasarruflarda bulunamaz.
2. İ.İ.K'nın 288/1 maddesine göre geçici mühlet, kesin mühletin sonuçlarını doğuracağından İİK'nın 294, 295, 296 ve 297 maddeleri kıyasen uygulanarak geçici mühlet içinde davacı aleyhine 6183 Sayılı Kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere hangi nedene dayanırsa dayansın her türlü ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve muhafaza işlemleri de dahil tüm takip işlemlerinin yapılmaması yönünde İHTİYATİ TEDBİR KARARI VERİLMİŞTİR.
3. 31/07/2025 TARİHİNDEN İTİBAREN YENİ İCRA VE İFLAS TAKİBİ YAPILAMAYACAKTIR.
4. Tedbirler İ.İ.K.'nın 206'ncı maddesinin 1'inci sırasında yazılı imtiyazlı alacaklar ve rehinle temin edilmiş alacaklar açısından hüküm ifade etmez.
5. Geçici mühlet içinde görev yapmak üzere birkonkordato komiseri atanmıştır. Mali konularda uzman komiser olarakEBRU TEPEUĞUR (T.C. 22627556500)ATANMIŞTIR.
6. Davacılardan alacaklı olduğunu iddia edenler iş bu ilanın yayınlandığı günden itibaren yedi (7) günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile itiraz edebilir, konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilir.
7. Geçici mühletin uzatılması veya sürenin dolmasından önce ortaya çıkabilecek mühim sebeplerle süre sonunun beklenmesine gerek kalmaması ihtimali bulunduğundan duruşma günü belirlenmemiştirİlan olunur.