23 / 04 / 2024

'RAF Yapı Malzemesi Ödülleri' için geri sayım başladı

'RAF Yapı Malzemesi Ödülleri' için geri sayım başladı

Yapı Malzemesi Ödülleri'nin ikincisi 2010 yılında BUILdIST Fuarı'nda verilecek.



Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından, ilk kez 2008 yılında ArkiPARC etkinlikleri kapsamında verilen RAF Yapı Malzemesi Ödülleri'nin ikincisi 2010 yılında BUILdIST Fuarı'nda verilecek. 18 Haziran 2010 tarihine kadar başvuruların yapılabileceği RAF Yapı Malzemesi Ödülleri için Türkiye'de satış ağı bulunan yapı malzemeleri üreticilerinin katılmaları bekleniyor.

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 2010 yılında BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı kapsamında verilecek olan RAF Yapı Malzemesi Ödülleri'nin temel amacı; performansı, üretiminde kullanılan malzemelerin özellikleri, standartlara uygunluğu, zamana ve dış çevre koşullarına dayanımı ve çevre etkisi ile fiziksel çevreye değer katan yapı malzemeleri üreticilerinin onurlandırılması olarak tanımlanıyor. Başvuru için, ödüle aday ürünün, seri üretimine son beş yıl içinde başlanmış olması, ürünün halen üretiminin devam etmesi ve Türkiye'de satış ağının bulunması gerekiyor. Bir ürünün en fazla iki kez aday olabildiği RAF Yapı Malzemesi Ödülleri'nde “Taşıyıcı Sistemler, Altyapı Bileşenleri, Kaba Yapı Bileşenleri”, “İnce Yapı Bileşenleri”, “Kullanıcı Konforunu Sağlamaya ve Gereksinimlerini Karşılamaya Yönelik Sistemler” ve “Hareketli Donatılar” olmak üzere 4 ayrı kategoride başvurular kabul ediliyor.

2008 yılında, 82 başvuru arasından Ecocarat İç Cephe Kaplama Malzemesi RAF Ödülü'nü alırken, ECA Topaz Lavabo Bataryası ise jüri tarafından RAF Özel Ödülü'ne layık görülmüştü. Bu yıl 4 kategoride verilecek olan RAF Yapı Malzemesi Ödülleri'nin Seçici Kurulu'nda ise alanlarında uzman ve farklı disiplinlerden gelen mimarlar Erdal Özyurt, Ertun Hızıroğlu, M. Cem Altun, Nevzat Sayın ve Sinan Kafadar yer alıyor.

18 Haziran 2010 tarihine kadar başvuru yapılabilecek olan RAF Yapı Malzemesi Ödülleri'nin finalistleri Temmuz ayının son haftası ilan edilecek. Ödül töreni ise 30 Eylül - 3 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan BUILDIST Yapı Malzemeleri Fuarı etkinlikleri esnasında gerçekleştirilecek.


Geri Dön