28 / 03 / 2024

Raif Dinçkök Kültür Merkezi 7,5 milyon dolara mal oldu!

Raif Dinçkök Kültür Merkezi 7,5 milyon dolara mal oldu!

Akkök şžirketler Grubu tarafından Yalova"da 7,5 milyon dolara mal olan Raif Dinçkök Kültür Merkezi (RKDM) tanıtıldı. Merkezin 2011 yılında açılması hedekleniyor



Akkök şžirketler Grubu tarafından Yalova"da 7,5 milyon dolara mal olan Raif Dinçkök Kültür Merkezi (RKDM) tanıtıldı. Akkök şžirketler Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Yasemin Öngören, düzenlenen basın toplantısında, yapının farklı dış cephe kaplaması ve mimari tasarımıyla henüz açılmadan uluslararası ödüllere layık görüldüğünü söyledi.

Kültür merkezinde, iç mekan ve altyapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Öngören, şöyle konuştu: 'Merkezin 2011 yılı içinde Yalovalılara kazandırılması hedefleniyor. Dünyanın en önemli 100 mimarının kendi projelerine ait yorumlarından oluşan "1000 Ideas by 100 Architects" isimli kitapta, RKDM, tasarımcısı mimar Emre Arolat"ın 7 farklı projesinden biri olarak yer aldı. Bir diğer önemli başarıya ise 24 Eylül 2010"da Londra gerçekleşen, gayrimenkul alanında dünyadaki en başarılı projeleri ödüllendirmeyi hedefleyen, "2010 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri"nde imza attı. 39 ülkeden katılan rekor sayıda proje arasında RDKM, "Ticari/Rekreasyon Yapıları" kategorisinde Avrupa"nın en iyileri arasına girme başarısını gösterdi.'

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise RDKM"nin gerek proje gerekse sahip olduğu fonksiyonlar itibarıyla Yalova ve Yalovalılar açısından önemli bir kazanım olduğunu bildirdi.

Kentin kültür ve sanat hayatının geliştirilmesinde belediye olarak aktiviteler düzenlediklerini vurgulayan Koçal, RDKM"nin kente önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Toplantının ardından, Belediye Başkanı Yakup Koçal, Akkök Kurumsal İletişim Müdürü Dr. Yasemin Öngören ve İç Mimar Emre Senemoğlu eşliğinde merkez gezildi.
AA


Geri Dön