26 / 04 / 2024

Ramazan Savaş, Antalya'da Eğitim Merkezi ve İş Okulu yaptıracak!

Ramazan Savaş, Antalya'da Eğitim Merkezi ve İş Okulu yaptıracak!

Antalyalı hayırsever Ramazan Savaş'ın Antalya'da yaptırmak istediği Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Okulu için protokol imzalandı



Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, imza töreninde, kente hayırseverlerin katkılarının çok büyük olduğunu belirterek, "Antalyalı hayırseverler Antalya'da kazandıklarını Antalya'da hayır işlerinde harcıyorlar" dedi.

Antalya'nın hayırseverler açısından şanslı bir il olduğuna dikkati çeken Vali Yüksel, hayırseverler sayesinde kentte eğitim kurumlarındaki açığın kapandığını vurguladı. Vali Yüksel, Antalya'da son altı yıl içinde, büyük bölümünde hayırseverlerin katkısı olan 289 okul yapıldığını bildirdi.

Antalyalı hayırsever Ramazan Savaş'ın daha önce de eğitime katkısı olduğunu hatırlatan Vali Yüksel, "Değerli hayırseverimiz Ramazan Savaş, Muratpaşa ilçesi Şirinyalı mahallesinde bir Otistik Eğitim merkezi ve İş Okulu yaptırmak gibi kutsal bir görevi üstlendi. Savaş, doğup büyüdüğü mahalle olan Şirinyalı'da seracılık ve pamuk yetiştiriciliği ile meşgul oldu. Savaş, en son Ramazan Savaş İlköğretim Okulunu eğitime kazandırdı" diye konuştu.

Okul yaptıranların adının okullara verilerek ölümsüzleştiğine işaret eden Vali Alaaddin Yüksel, imkanı olduğu takdirde birikimleriyle ileride bir okul yaptırmak arzusunda olduğunu kaydetti.

Şirinyalı'da Otistik Eğitim Merkezi ve İş Okulu yaptıracak olan Savaş, okulu en kısa sürede bitirip eğitimin hizmetine sokmayı planladığını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol törenine katılan hayırsever Ramazan Savaş, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve Antalya Valisi Alaaddin Yüksel okul protokolüne imza attı. Vali Yüksel, okul yaptıran Ramazan Savaş'ın alnından öperek kutladı.
AA


Geri Dön