24 / 04 / 2024

Recep Arifoğlu: Tarihi Yarımada'ya 100 odalı oteller lazım!

Recep Arifoğlu: Tarihi Yarımada'ya 100 odalı oteller lazım!

İstanbul 'a gelen turistin Tarihi Yarımada 'da konaklamak istediğini kaydeden BW The President Hotel Genel Koordinatörü Arifoğlu, son yıllarda artan kültür turistine paralel olarak, Tarihi Yarımada ve çevresinde, 50-100 odalı otellere ihtiyacın olduğunu s



İstanbul 'a gelen kültür turistinin özellikle Tarihi Yarımada 'da konaklamak istediğini kaydeden BW The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, son yıllarda artan kültür turistine paralel olarak, Tarihi Yarımada ve çevresinde, 50 veya 100 odalı otellere ihtiyacın olduğunu söyledi.

Bunun gerçekleşebilmesi için de, Tarihi Yarımada bölgesindeki imar planının değişmesinin önemine değinen Recep Arifoğlu, mevcut imar planı ile ancak 15- 20 odalı butik otellerin yapılabildiğini belirtti.

Son yıllarda sürekli bir yükseliş grafiği gösteren İstanbul 'da, bu yıl da başarılı bir yıl geçirmekte olduklarını ifade eden Recep Arifoğlu, şunları söyledi:

“Geçmişte, İstanbul genelinde, Nisan-Mayıs-Eylül-Ekim aylarında yoğunluk yaşanırken, şu an neredeyse yılın 11 ayında yüksek doluluklar gerçekleşiyor. Kentimizde, dünyanın dört bir yanından turistleri misafir ederken, özellikle THY 'nin uçtuğu destinasyonlardan ciddi artış gözlemliyoruz. Bir de, yakın komşumuz olan bazı ülkeler ile aramızda vizenin kalmasıyla, bu ülkelerden yüksek talep devam ediyor. Nitekim, rakamlarda bunu doğrulamaktadır. Bu yılın ilk çeyreğinde, İstanbul 'a gelen turist sayısı, bir önceki yıla oranla %18 artış göstermiştir ” dedi.

İstanbul 'da oda fiyatları ortalama %10 civarında arttı

İstanbul 'da (kültür turisti, kongre turisti, alışveriş turisti, sağlık turisti vs gibi) artan talebe paralel olarak, oda fiyatlarının ortalama %10 civarında arttığını belirten Recep Arifoğlu, İstanbul 'a gelen turistin kişi başına yaptığı harcamanın da yüksek olduğunu kaydetti.
Turizm sektöründe yüzlerin güldüğünü anlatan Recep Arifoğlu, aynı zamanda açılan her bir tesis ile istihdamın arttığını, diğer taraftan 38 ile 40 sektörü tetikleyen turizmin, diğer sektörlerin de yüzünü güldürdüğünü söyledi.  

Tarihi Yarımada 'da, ara sokaklara makyaj şart

İstanbul 'a gelen turistin %80 'inin Tarihi Yarımada 'ya uğradığını ve bölgeye olan talebin artarak devam ettiğini ifade eden Recep Arifoğlu, bölgede ana caddelerin şık olmasına rağmen, halen ara sokaklarda, camları kırık ve terk edilmiş eski binalar gibi bakımsız ve çirkin bir görüntünün olduğunu belirtti.  
Turistlerin, ellerinde guideler ile bölgeyi keşfe çıktığına işaret eden Recep Arifoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Turistler, ellerinde guideler ile bölgeyi keşfe çıkıyor. Tarihi Yarımada da, ana caddeler fevkalade güzeldir, ancak ara sokaklarda halen görüntü kirliliği mevcuttur. Mesela, yarısı yanmış ahşap bir binanın önüne, güzel bir reklam filmi asılarak bile, en azından perişan bina görüntüsü engellenebilir. Muhakkak, ara sokaklara, makyaj yapılması lazımdır ”

Nitelikli yeme-içme tesisleri gerekiyor

Tarihi Yarımada 'ya, nitelikli yeme- içme tesisleri gerektiğini bir kez daha gündeme getiren Recep Arifoğlu, “Amerika, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlıyoruz. Bu yıl, başarılı bir yıl geçirmekteyiz ve bölgemizdeki otellerin yıllık doluluğu ortalama %85 'leri bulacaktır. Bölgemizde, nitelikli konaklama tesislerinin olmasına rağmen, halen yeterli sayıda nitelikli yeme-içme mekanları bulunmuyor. Genellikle orta yaş ve üst yaş grubunun tercih ettiği bölgemizde, aradığını bulamayan turistler de, akşamları kentin diğer bölgelerindeki mekanlara yöneliyor ” şeklinde konuştu.


Geri Dön